NIKO NE MOŽE DA MU ODOLI! Mramorni kuglof je sočan mekani kolač za sve generacije
Poslužite kuglof uz šolju čaja ili kafe.
Sastojci:
4 jajeta
1 čaša jogurta
1,5 čaša (od jogurta) šećera
1 čaša ulja
3 čaše brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
šećer u prahu
Priprema:
Izmiksati jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Odvojiti polovinu mase i dodati kakao. Kalup za kuglof premazati margarinom. Sipati 2 kašike žute, pa 2 kašike crne smese i tako naizmenično. Zatim u sledećme redu preko žute sipati crnu smesu, a preko crne žutu, i sve tako dok se sve ne utroši. Peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 45 minuta. Posuti šećerom u prahu kad se ohladi.
Možda vas zanima:
U POSLEDNJEM TRENUTKU Mekani kolač sa ratlukom koji se brzo pravi
Ako nemate vremena da stojite pored šporeta satima, ovaj kolač je idealan za vas.
MEKAN I PREUKUSAN Brzi kolač sa raznim suvim voćem odlično ide uz čaj ili kafu
Ovaj kolač može da se jede kao slatki doručak ili užina uz šolju mleka.
UŽINA U KOJOJ SVI UŽIVAJU Biskvitni kolač sa jabukama, mekan i mirišljav
Može da stoji nekoliko dana.
NAJBRŽI MOGUĆI! Čokoladni kolač fantastičnog ukusa, odlično ide uz kafu
Biskvitni kolač koji može da stoji nekoliko dana.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)