MEKAN I PREUKUSAN Brzi kolač sa raznim suvim voćem odlično ide uz čaj ili kafu
Ovaj kolač može da se jede kao slatki doručak ili užina uz šolju mleka.
Sastojci:
6 belanaca
100 g šećera
200 g brašna
50 g putera
100 g brusnica
100 g suvog grožda
100 g suvih kajsija
100 g žele bombona
100 g oraha
Priprema:
Iseckajte sitno žele bombone, orahe i kajsije. Umutite penasto belanca, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte brašno, rastopljen puter, brusnice, suvo grožđe, kajsije, žele bombone, orahe. Izmešajte da se smesa ujednači i sipajte u podmazan kalup za hleb ili u pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Probajte čačkalicom da li je kolač pečen unutra. Kad se ohladi, izvadite iz kalupa i po želji pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NIKO NE MOŽE DA MU ODOLI! Mramorni kuglof je sočan mekani kolač za sve generacije
Poslužite kuglof uz šolju čaja ili kafe.
SVE PO DVA KOLAČ Biskvitni slatkiš koji je jednostavan za pripremu, a preukusan
Kolač je izdašan, pa ćete imati i za sutra - za slatku užinu ili poslasticu.
UŽINA U KOJOJ SVI UŽIVAJU Biskvitni kolač sa jabukama, mekan i mirišljav
Može da stoji nekoliko dana.
NAJBRŽI MOGUĆI! Čokoladni kolač fantastičnog ukusa, odlično ide uz kafu
Biskvitni kolač koji može da stoji nekoliko dana.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)