REĐA SE KAO PITA Baklava sa makom od gotovih kora, brzi slatkiš koji svi obožavaju
Kad se uželimo nečeg slatkog, izbor najčešće pada na baklavu.
Sastojci:
1/2 kg kora za pitu
300 g mlevenog maka
4 jaja
1 čaša (od jogurta) ulja
1 čaša šećera
1 čaša jogurta
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Preliv:
3 šoljice (200 ml) vode
3 šoljice šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Mazati svaku koru filom (stavljati jednu srednju kutlaču) i ređati jednu na drugu u podmazan pleh. Iseći na kocke i peći u zahrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Preliv: Staviti oba šećera i vodu samo da provre, pa ohladiti. Vrelu baklavu preliti hladnim prelivom.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Klasičan a drugačiji desert, kao osmišljen za uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Savršen spoj kiselog voća i slatkog sirupa je prosto neodoljiv!
Probajte baklavu na malo drugačiji način, nećete se pokajati.
SOČNA BAKLAVA SA MAKOM Savršeno slatka, mirišljava, prosto neodoljiva!
Ako volite mak, ovo će vam postati omiljeni slatkiš!
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)