JEFTINA POSLASTICA Kolač sa makom i jabukama, starinski slatkiš koji svima uspe!

Trpeza/ V.V.

12:30

Slatki kutak 0

Jednostavan kolač koji će brzo biti spreman za degustaciju.

JEFTINA POSLASTICA Kolač sa makom i jabukama, starinski slatkiš koji svima uspe!
Shutterstock

Sastojci:

3 jajeta

1,5 šolja (od 250 ml) šećera

1 šolja rendanih jabuka

1 šolja mlevenog maka

1 šolja ulja

1 šolja mleka

1/2 šolje mlevenih oraha

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

1 kašičica cimeta

Glazura:

100 g čokolade

2 kašike vode

1 kašika ulja

Priprema:

Jabuke oljuštiti i narendati. Penasto umutiti jaja sa oba šećera, dodati ulje i mleko, zatim orahe, mak i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kašikom izmešati pa dodati jabuke i cimet i sjediniti. Podmazati pleh i sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade istopljene sa vodom i uljem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading