MEKANO, MIRISNO I SOČNO TESTO Mafini sa jabukama se prave brzo i preukusni su
Za spremanje kolača vam ne treba mnogo sastojaka.
Mafini sa jabukama
Sastojci:
300 g brašna
80 g šećera
prašak za pecivo
prstohvat soli
2 jajeta
185 ml mleka
50 g putera
do 2 kašičice cimeta
2 veće jabuke
50 g seckanih oraha
Priprema:
U veću činiju za mešanje stavite brašno, šećer, cimet, jaja, mleko, otopljen puter, so i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Smesi dodajte kockice jabuka i seckane orahe. Sipajte u papirne korpice, koje ste prethodno stavili u kalup za mafine. Količina je dovoljna za 12 većih mafi na. Pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 do 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLATKI MALI ZALOGAJI Nećete znati jel lepši ukus ili miris koji se širi kuhinjom kada ih budete spremali
Neodoljivi mafini sa pomorandžom.
ZA SVE LJUBITELJE ČOKOLADE Prekrasan desert koji se topi u ustima!
Sufle mafin je uvek dobar izbor.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
PRAVA DOMAĆA KUKURUZNA PROJA Fantastičan recept uz dodatak SPANAĆA
Dopašće se i najmlađima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)