POSLASTICA KOJA ĆE VAS RASPAMETITI Napravite jednostavan kolač sa jabukama i makom
Topi se u ustima.
Kolač sa jabukama i makom
Sastojci:
2 čaše mleka
2 čaše šećera
1 čaša ulja
3 čaše brašna
3 čaše mlevenog maka
1 prašak za pecivo
4 jabuke (po želji i više)
(1 čaša = oko 250 ml, odnosno 250 g)
Priprema:
Umutite mikserom jaja i šećer, zatim dodajte ulje i prašak za pecivo, pa sve to umutite. Na kraju dodajte
brašno i mak i promešajte kašikom. Sipajte u podmazan pleh i pecite na tihoj vatri. Jabuke oljuštite i isecite na šnite. Nakon nekoliko minuta, kolač izvadite iz rerne (procenite sami trenutak, potrebno da je se kolač tek malo da kako biste mogli da poređate jabuke, a da ne upadnu u kolač), jabuke poređajte po površini kolača, a zatim vratite kolač u rernu da se ispeče do kraja. Kada je kolač pečen, prelijte ga prethodno pripremljenim i ohlađenim šerbetom (250 ml vode i 250 g šećera prokuvati). je se kolač tek malo da kako biste mogli da poređate jabuke, a da ne upadnu u kolač), jabuke poređajte po površini kolača, a zatim vratite kolač u rernu da se ispeče do kraja. Kada je kolač pečen, prelijte ga prethodno pripremljenim i ohlađenim šerbetom (250 ml vode i 250 g šećera prokuvati).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZADOVOLJITE SVOJE ČULA Puding od maka je nešto što nikada niste probali
Svima će se dopasti.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)