POSLASTICA KOJA ĆE VAS RASPAMETITI Napravite jednostavan kolač sa jabukama i makom
Topi se u ustima.

Kolač sa jabukama i makom
Možda vas zanima:

ZADOVOLJITE SVOJE ČULA Puding od maka je nešto što nikada niste probali
Svima će se dopasti.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!

RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
Sastojci:
2 čaše mleka
2 čaše šećera
1 čaša ulja
3 čaše brašna
3 čaše mlevenog maka
1 prašak za pecivo
4 jabuke (po želji i više)
(1 čaša = oko 250 ml, odnosno 250 g)
Priprema:
Umutite mikserom jaja i šećer, zatim dodajte ulje i prašak za pecivo, pa sve to umutite. Na kraju dodajte
brašno i mak i promešajte kašikom. Sipajte u podmazan pleh i pecite na tihoj vatri. Jabuke oljuštite i isecite na šnite. Nakon nekoliko minuta, kolač izvadite iz rerne (procenite sami trenutak, potrebno da je se kolač tek malo da kako biste mogli da poređate jabuke, a da ne upadnu u kolač), jabuke poređajte po površini kolača, a zatim vratite kolač u rernu da se ispeče do kraja. Kada je kolač pečen, prelijte ga prethodno pripremljenim i ohlađenim šerbetom (250 ml vode i 250 g šećera prokuvati). je se kolač tek malo da kako biste mogli da poređate jabuke, a da ne upadnu u kolač), jabuke poređajte po površini kolača, a zatim vratite kolač u rernu da se ispeče do kraja. Kada je kolač pečen, prelijte ga prethodno pripremljenim i ohlađenim šerbetom (250 ml vode i 250 g šećera prokuvati).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.

PASTA SA BUNDEVOM Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja
Kremasta i sočna, pravićete stalno.
Komentari (0)