POSLASTICA KOJA ĆE VAS RASPAMETITI Napravite jednostavan kolač sa jabukama i makom
Topi se u ustima.
Kolač sa jabukama i makom
Sastojci:
2 čaše mleka
2 čaše šećera
1 čaša ulja
3 čaše brašna
3 čaše mlevenog maka
1 prašak za pecivo
4 jabuke (po želji i više)
(1 čaša = oko 250 ml, odnosno 250 g)
Priprema:
Umutite mikserom jaja i šećer, zatim dodajte ulje i prašak za pecivo, pa sve to umutite. Na kraju dodajte
brašno i mak i promešajte kašikom. Sipajte u podmazan pleh i pecite na tihoj vatri. Jabuke oljuštite i isecite na šnite. Nakon nekoliko minuta, kolač izvadite iz rerne (procenite sami trenutak, potrebno da je se kolač tek malo da kako biste mogli da poređate jabuke, a da ne upadnu u kolač), jabuke poređajte po površini kolača, a zatim vratite kolač u rernu da se ispeče do kraja. Kada je kolač pečen, prelijte ga prethodno pripremljenim i ohlađenim šerbetom (250 ml vode i 250 g šećera prokuvati). je se kolač tek malo da kako biste mogli da poređate jabuke, a da ne upadnu u kolač), jabuke poređajte po površini kolača, a zatim vratite kolač u rernu da se ispeče do kraja. Kada je kolač pečen, prelijte ga prethodno pripremljenim i ohlađenim šerbetom (250 ml vode i 250 g šećera prokuvati).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZADOVOLJITE SVOJE ČULA Puding od maka je nešto što nikada niste probali
Svima će se dopasti.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)