BRZI KOLAČ Kocke sa kokosom su spoj meke kore i kremastog fila, tope se kao sladoled u ustima

Vesna Vukadinović

21:30

Slatki kutak 0

Ako volite kokos, obavezno isprobajte ovaj recept.

BRZI KOLAČ Kocke sa kokosom su spoj meke kore i kremastog fila, tope se kao sladoled u ustima
Shutterstock

Sastojci:

Kora:

3 jaja

150 g šećera u prahu

180 g oštrog brašna

100 ml mleka

2 kašičice praška za pecivo

Fil:

500 g kokosa

150 g maskarpone sira (ili sličnog krem sira)

200 ml slatke pavlake

100 g šećera u prahu

Priprema:

Umutite čvrsto belanca. Dodajte po malo šećera i mutite dok sneg ne postane gust i sjajan. Dodajte jedno po jedno žumance i izmiksajte. Kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo, a zatim toplo mleko. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Kolač je gotov kada se ivice odvoje od pleha.

Fil: Umutite slatku pavlaku. Posebno umutite sir sa šećerom, pa kašikom umešajte slatku pavlaku. Dodajte kokos, sjedinite i sipajt epreko ohlađene kore. Izravnajte i pospite kokosom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading