BRZI KOLAČ Kocke sa kokosom su spoj meke kore i kremastog fila, tope se kao sladoled u ustima
Ako volite kokos, obavezno isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
Kora:
3 jaja
150 g šećera u prahu
180 g oštrog brašna
100 ml mleka
2 kašičice praška za pecivo
Fil:
500 g kokosa
150 g maskarpone sira (ili sličnog krem sira)
200 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
Priprema:
Umutite čvrsto belanca. Dodajte po malo šećera i mutite dok sneg ne postane gust i sjajan. Dodajte jedno po jedno žumance i izmiksajte. Kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo, a zatim toplo mleko. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Kolač je gotov kada se ivice odvoje od pleha.
Fil: Umutite slatku pavlaku. Posebno umutite sir sa šećerom, pa kašikom umešajte slatku pavlaku. Dodajte kokos, sjedinite i sipajt epreko ohlađene kore. Izravnajte i pospite kokosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK BOLJI OD SVAKE TORTE Dva fila, sočne kore i preliv od čokolade
Savršen za svečanu i slavsku trpezu.
KOKOS ČIZKEJK UKUSNIJI OD ONOG KLASIČNOG Topi se u ustima, a nema paljenja šporeta
Fenomenalan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NEODOLJIVI ČUPAVCI Kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom spoju čokolade sa kokosom, prste da poližete.
RAFAELO KOCKE Letnji desert sa kokosom koji miriše na more, otopićete se od miline
Ako volite kokos, ovaj kolač ćete da obožavate.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)