BRZI KOLAČ Kocke sa kokosom su spoj meke kore i kremastog fila, tope se kao sladoled u ustima
Ako volite kokos, obavezno isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
Kora:
3 jaja
150 g šećera u prahu
180 g oštrog brašna
100 ml mleka
2 kašičice praška za pecivo
Fil:
500 g kokosa
150 g maskarpone sira (ili sličnog krem sira)
200 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
Priprema:
Umutite čvrsto belanca. Dodajte po malo šećera i mutite dok sneg ne postane gust i sjajan. Dodajte jedno po jedno žumance i izmiksajte. Kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo, a zatim toplo mleko. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Kolač je gotov kada se ivice odvoje od pleha.
Fil: Umutite slatku pavlaku. Posebno umutite sir sa šećerom, pa kašikom umešajte slatku pavlaku. Dodajte kokos, sjedinite i sipajt epreko ohlađene kore. Izravnajte i pospite kokosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZA KREMPITA Krckave kore od lisnatog testa, fil od vanile i šlag čine je najkremastijom poslasticom
Po ovom receptu dobićete veliku količinu kolača.
SLATKIŠ ZA POŽELETI Parfe od čokolade i kafe, savršen kremasti desert
Savršena kombinacija kafe i čokolade.
TETKA JOVANKIN KOLAČ Fantastičan kremasti slatkiš, svi traže dodatak!
Ovaj kolač je veliki i odlično je posluženje kada okupljate prijatelje.
BRZINSKI KOLAČ Keks, šlag i čokolada čine savršenu poslasticu
Kremasti kolač od sastojaka koji svi vole.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)