RAFAELO KOCKE Letnji desert sa kokosom koji miriše na more, otopićete se od miline
Ako volite kokos, ovaj kolač ćete da obožavate.

Potrebno je
Za koru:
Možda vas zanima:

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.
- 6 belanaca
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 150 g kokosa
- 1 prašak za pecivo
- sok od 1 limuna
Za fil:
- 8 dl mleka
- 5 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 3 kašike brašna
- 2 pudinga od vanile
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
Za preliv kore:
- 2 dl mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, brašnom, kokosom, praškom za pecivo i sokom od limuna. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prelijte pečen biskvit sa 2 dl vrelog mleka. U šerpu sipajte mleko i 3 kašike šećera do provre. Tada dodajte žumance, šećer, brašno i puding od vanile. Mešajte sve dok se ne zgusne. Ukuvajte fil, pa ostavite sa strane da se prohladi. Dodajte umućen margarin sa šećerom u prahu. Premažite fil preko biskvita. Na kraju, kolač pospite kokosom. Bon appetit!

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)