RAFAELO KOCKE Letnji desert sa kokosom koji miriše na more, otopićete se od miline
Ako volite kokos, ovaj kolač ćete da obožavate.

Potrebno je
Za koru:
- 6 belanaca
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 150 g kokosa
- 1 prašak za pecivo
- sok od 1 limuna
Za fil:
- 8 dl mleka
- 5 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 3 kašike brašna
- 2 pudinga od vanile
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
Za preliv kore:
- 2 dl mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, brašnom, kokosom, praškom za pecivo i sokom od limuna. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prelijte pečen biskvit sa 2 dl vrelog mleka. U šerpu sipajte mleko i 3 kašike šećera do provre. Tada dodajte žumance, šećer, brašno i puding od vanile. Mešajte sve dok se ne zgusne. Ukuvajte fil, pa ostavite sa strane da se prohladi. Dodajte umućen margarin sa šećerom u prahu. Premažite fil preko biskvita. Na kraju, kolač pospite kokosom. Bon appetit!
Možda vas zanima:

BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Sočan i sladak, a uspeva i početnicima u kuhinji
Fenomenalan desert nestaće sa stola čim se postavi.

POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.

SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

KOH Jednostavan kolač skupog ukusa, za prave sladokusce
Fenomenalan kolač koji uspeva i početnicima.

POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Neodoljiva i ukusna, za prave sladokusce.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.
Komentari (0)