RAFAELO KOCKE Letnji desert sa kokosom koji miriše na more, otopićete se od miline
Ako volite kokos, ovaj kolač ćete da obožavate.
Potrebno je
Za koru:
- 6 belanaca
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 150 g kokosa
- 1 prašak za pecivo
- sok od 1 limuna
Za fil:
- 8 dl mleka
- 5 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 3 kašike brašna
- 2 pudinga od vanile
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
Za preliv kore:
- 2 dl mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, brašnom, kokosom, praškom za pecivo i sokom od limuna. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prelijte pečen biskvit sa 2 dl vrelog mleka. U šerpu sipajte mleko i 3 kašike šećera do provre. Tada dodajte žumance, šećer, brašno i puding od vanile. Mešajte sve dok se ne zgusne. Ukuvajte fil, pa ostavite sa strane da se prohladi. Dodajte umućen margarin sa šećerom u prahu. Premažite fil preko biskvita. Na kraju, kolač pospite kokosom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KOKOS KOLAČ Savršen za iznenadne goste, a izgleda i miriše neodoljivo
Kremast i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)