BRZA KREMPITA Krckave kore od lisnatog testa, fil od vanile i šlag čine je najkremastijom poslasticom
Po ovom receptu dobićete veliku količinu kolača.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
Fil:
8 jaja
2,5 l mleka
250 g kristal šećera
200 g šećera u prahu
200 g glatkog brašna
100 g skrobnog brašna
500 ml vode
3 vanilin šećera
Šlag:
300 ml slatke pavlake
Priprema:
Oba dela lisnatog testa rastanjite oklagijom na veličinu 45x30 cm. Stavite u pleh, izbockajte viljuškom. Pecite na 220 stepeni dok ne porumeni (15 minuta). Ponovite isto s drugom polovinom testa. Mutite žumanca sa šećerom 2-3 minuta, dodajte oko 50 ml mleka, gustin i brašno, mutite još nekoliko minuta da se sve sjedini. Stavite ostatak mleka i vodu da provre i tada smanjite jačinu ringle, pa dodajte smesu sa žumanaca i mešajte da se fil sjedini i zgusne oko 10 minuta. Umutite belanca i šećera u prah u čvrst sneg uz dodatak malo soli i vanilin šećera. Dodajte vruć fil od žumanaca i sjedinite laganim mešanjem. Sipajte na prvu koru i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umutite slatku pavlaku i premažite preko rashlađenog žutog fila. Drugu koru isecite na kocke i poređajte ih preko šlaga. Stavite u frižider da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ SEDMO NEBO Baš tako ćete se osećati kada pojedete jedno kremasto parče!
Provereni recept za kolač koji zavoli svako ko ga jednom proba!
BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)