BRZA KREMPITA Krckave kore od lisnatog testa, fil od vanile i šlag čine je najkremastijom poslasticom
Po ovom receptu dobićete veliku količinu kolača.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
Fil:
8 jaja
2,5 l mleka
250 g kristal šećera
200 g šećera u prahu
200 g glatkog brašna
100 g skrobnog brašna
500 ml vode
3 vanilin šećera
Šlag:
300 ml slatke pavlake
Priprema:
Oba dela lisnatog testa rastanjite oklagijom na veličinu 45x30 cm. Stavite u pleh, izbockajte viljuškom. Pecite na 220 stepeni dok ne porumeni (15 minuta). Ponovite isto s drugom polovinom testa. Mutite žumanca sa šećerom 2-3 minuta, dodajte oko 50 ml mleka, gustin i brašno, mutite još nekoliko minuta da se sve sjedini. Stavite ostatak mleka i vodu da provre i tada smanjite jačinu ringle, pa dodajte smesu sa žumanaca i mešajte da se fil sjedini i zgusne oko 10 minuta. Umutite belanca i šećera u prah u čvrst sneg uz dodatak malo soli i vanilin šećera. Dodajte vruć fil od žumanaca i sjedinite laganim mešanjem. Sipajte na prvu koru i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umutite slatku pavlaku i premažite preko rashlađenog žutog fila. Drugu koru isecite na kocke i poređajte ih preko šlaga. Stavite u frižider da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ SEDMO NEBO Baš tako ćete se osećati kada pojedete jedno kremasto parče!
Provereni recept za kolač koji zavoli svako ko ga jednom proba!
STARINSKI KOLAČ JUGOSLAVIJA BUDI NOSTALGIJU A ukusom bolji od svake torte
Generacije su odrasle na njemu.
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK BOLJI OD SVAKE TORTE Dva fila, sočne kore i preliv od čokolade
Savršen za svečanu i slavsku trpezu.
KREMPITA ZA 10 MINUTA Nema paljenja rerne, jaja i kora, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i lagana, nestaće sa stola odmah.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)