BRZA KREMPITA Krckave kore od lisnatog testa, fil od vanile i šlag čine je najkremastijom poslasticom

Trpeza/ V.V.

09:30

Slatki kutak 0

Po ovom receptu dobićete veliku količinu kolača.

BRZA KREMPITA Krckave kore od lisnatog testa, fil od vanile i šlag čine je najkremastijom poslasticom
Shutterstock

Sastojci:

500 g lisnatog testa

Fil:

8 jaja

2,5 l mleka

250 g kristal šećera

200 g šećera u prahu

200 g glatkog brašna

100 g skrobnog brašna

500 ml vode

3 vanilin šećera

Šlag:

300 ml slatke pavlake

Priprema:

Oba dela lisnatog testa rastanjite oklagijom na veličinu 45x30 cm. Stavite u pleh, izbockajte viljuškom. Pecite na 220 stepeni dok ne porumeni (15 minuta). Ponovite isto s drugom polovinom testa. Mutite žumanca sa šećerom 2-3 minuta, dodajte oko 50 ml mleka, gustin i brašno, mutite još nekoliko minuta da se sve sjedini. Stavite ostatak mleka i vodu da provre i tada smanjite jačinu ringle, pa dodajte smesu sa žumanaca i mešajte da se fil sjedini i zgusne oko 10 minuta. Umutite belanca i šećera u prah u čvrst sneg uz dodatak malo soli i vanilin šećera. Dodajte vruć fil od žumanaca i sjedinite laganim mešanjem. Sipajte na prvu koru i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umutite slatku pavlaku i premažite preko rashlađenog žutog fila. Drugu koru isecite na kocke i poređajte ih preko šlaga. Stavite u frižider da se stegne.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading