BRZA KREMPITA Krckave kore od lisnatog testa, fil od vanile i šlag čine je najkremastijom poslasticom
Po ovom receptu dobićete veliku količinu kolača.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
Fil:
8 jaja
2,5 l mleka
250 g kristal šećera
200 g šećera u prahu
200 g glatkog brašna
100 g skrobnog brašna
500 ml vode
3 vanilin šećera
Šlag:
300 ml slatke pavlake
Priprema:
Oba dela lisnatog testa rastanjite oklagijom na veličinu 45x30 cm. Stavite u pleh, izbockajte viljuškom. Pecite na 220 stepeni dok ne porumeni (15 minuta). Ponovite isto s drugom polovinom testa. Mutite žumanca sa šećerom 2-3 minuta, dodajte oko 50 ml mleka, gustin i brašno, mutite još nekoliko minuta da se sve sjedini. Stavite ostatak mleka i vodu da provre i tada smanjite jačinu ringle, pa dodajte smesu sa žumanaca i mešajte da se fil sjedini i zgusne oko 10 minuta. Umutite belanca i šećera u prah u čvrst sneg uz dodatak malo soli i vanilin šećera. Dodajte vruć fil od žumanaca i sjedinite laganim mešanjem. Sipajte na prvu koru i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umutite slatku pavlaku i premažite preko rashlađenog žutog fila. Drugu koru isecite na kocke i poređajte ih preko šlaga. Stavite u frižider da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ SEDMO NEBO Baš tako ćete se osećati kada pojedete jedno kremasto parče!
Provereni recept za kolač koji zavoli svako ko ga jednom proba!
KREMPITA Neodoljivi kolač koji se topi u ustima, a miriše na nedelju
Kremast i lagan kolač vratiće vas u dane detinjstva.
BRZI KOLAČ Kocke sa kokosom su spoj meke kore i kremastog fila, tope se kao sladoled u ustima
Ako volite kokos, obavezno isprobajte ovaj recept.
SLATKIŠ ZA POŽELETI Parfe od čokolade i kafe, savršen kremasti desert
Savršena kombinacija kafe i čokolade.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
Komentari (0)