BRZA KREMPITA Krckave kore od lisnatog testa, fil od vanile i šlag čine je najkremastijom poslasticom

Trpeza/ V.V.

09:30

Slatki kutak 0

Po ovom receptu dobićete veliku količinu kolača.

BRZA KREMPITA Krckave kore od lisnatog testa, fil od vanile i šlag čine je najkremastijom poslasticom
Shutterstock

Sastojci:

500 g lisnatog testa

Fil:

8 jaja

2,5 l mleka

250 g kristal šećera

200 g šećera u prahu

200 g glatkog brašna

100 g skrobnog brašna

500 ml vode

3 vanilin šećera

Šlag:

300 ml slatke pavlake

Priprema:

Oba dela lisnatog testa rastanjite oklagijom na veličinu 45x30 cm. Stavite u pleh, izbockajte viljuškom. Pecite na 220 stepeni dok ne porumeni (15 minuta). Ponovite isto s drugom polovinom testa. Mutite žumanca sa šećerom 2-3 minuta, dodajte oko 50 ml mleka, gustin i brašno, mutite još nekoliko minuta da se sve sjedini. Stavite ostatak mleka i vodu da provre i tada smanjite jačinu ringle, pa dodajte smesu sa žumanaca i mešajte da se fil sjedini i zgusne oko 10 minuta. Umutite belanca i šećera u prah u čvrst sneg uz dodatak malo soli i vanilin šećera. Dodajte vruć fil od žumanaca i sjedinite laganim mešanjem. Sipajte na prvu koru i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umutite slatku pavlaku i premažite preko rashlađenog žutog fila. Drugu koru isecite na kocke i poređajte ih preko šlaga. Stavite u frižider da se stegne.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading