KOLAČ 7+7+7 Morate da probate ovo popularno kremasto čudo!
Kora natopljena rumom, fil od vanile i šlag, čine ovaj kolač savršenim.
Sastojci:
Kora:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika oštrog brašna
3 kašike mlake vode
Preliv:
100 ml mleka
1 kašičica ruma
Fil:
7 žumanaca
7 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna
1 kašika gustina
800 ml mleka
250 g margarina
1 kesica šlaga
50 g čokolade
Priprema:
Biskvit: Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, brašno i vodu. Smesu sipati u podmazan pleh i peći na 160 stepeni oko pola sata. Izvaditi biskvit čim dobije boju. Ostaviti da se ohladi, pa ga izbosti čačkalicom i preliti mlekom i rumom.
Fil: Umutiti žumanca, dodati brašno, šećer, gustin i 100 ml mleka. Smesu sipati u ostatak mleka koje je prokuvalo i kuvati uz mešanje 5-6 minuta, odnosno dok se ne zgusne. Ostaviti se ohladi, pa dodati umućen margarin i dobro izmešati. Gotov fil namazati na biskvit. Pripremiti šlag po uputstvu sa kesice i premazati kolač. Odozgo narendati čokoladu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ SEDMO NEBO Baš tako ćete se osećati kada pojedete jedno kremasto parče!
Provereni recept za kolač koji zavoli svako ko ga jednom proba!
STARINSKI KOLAČ JUGOSLAVIJA BUDI NOSTALGIJU A ukusom bolji od svake torte
Generacije su odrasle na njemu.
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK BOLJI OD SVAKE TORTE Dva fila, sočne kore i preliv od čokolade
Savršen za svečanu i slavsku trpezu.
KREMPITA ZA 10 MINUTA Nema paljenja rerne, jaja i kora, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i lagana, nestaće sa stola odmah.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)