KOLAČ 7+7+7 Morate da probate ovo popularno kremasto čudo!
Kora natopljena rumom, fil od vanile i šlag, čine ovaj kolač savršenim.
Sastojci:
Kora:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika oštrog brašna
3 kašike mlake vode
Preliv:
100 ml mleka
1 kašičica ruma
Fil:
7 žumanaca
7 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna
1 kašika gustina
800 ml mleka
250 g margarina
1 kesica šlaga
50 g čokolade
Priprema:
Biskvit: Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, brašno i vodu. Smesu sipati u podmazan pleh i peći na 160 stepeni oko pola sata. Izvaditi biskvit čim dobije boju. Ostaviti da se ohladi, pa ga izbosti čačkalicom i preliti mlekom i rumom.
Fil: Umutiti žumanca, dodati brašno, šećer, gustin i 100 ml mleka. Smesu sipati u ostatak mleka koje je prokuvalo i kuvati uz mešanje 5-6 minuta, odnosno dok se ne zgusne. Ostaviti se ohladi, pa dodati umućen margarin i dobro izmešati. Gotov fil namazati na biskvit. Pripremiti šlag po uputstvu sa kesice i premazati kolač. Odozgo narendati čokoladu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ SEDMO NEBO Baš tako ćete se osećati kada pojedete jedno kremasto parče!
Provereni recept za kolač koji zavoli svako ko ga jednom proba!
BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)