KOLAČ 7+7+7 Morate da probate ovo popularno kremasto čudo!

Vesna Vukadinović

10:30

Slatki kutak 0

Kora natopljena rumom, fil od vanile i šlag, čine ovaj kolač savršenim.

kulinarski specijaliteti
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Kora:

7 belanaca

7 kašika šećera

7 kašika oštrog brašna

3 kašike mlake vode

Preliv:

100 ml mleka

1 kašičica ruma

Fil:

7 žumanaca

7 kašika šećera

6 kašika oštrog brašna

1 kašika gustina

800 ml mleka

250 g margarina

1 kesica šlaga

50 g čokolade

Priprema:

Biskvit: Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, brašno i vodu. Smesu sipati u podmazan pleh i peći na 160 stepeni oko pola sata. Izvaditi biskvit čim dobije boju. Ostaviti da se ohladi, pa ga izbosti čačkalicom i preliti mlekom i rumom.

Fil: Umutiti žumanca, dodati brašno, šećer, gustin i 100 ml mleka. Smesu sipati u ostatak mleka koje je prokuvalo i kuvati uz mešanje 5-6 minuta, odnosno dok se ne zgusne. Ostaviti se ohladi, pa dodati umućen margarin i dobro izmešati. Gotov fil namazati na biskvit. Pripremiti šlag po uputstvu sa kesice i premazati kolač. Odozgo narendati čokoladu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading