MA KAKAV RESTORAN! Svinjski medaljoni u sosu od pečuraka se lako prave po ovom receptu

Vesna Vukadinović

12:30

Slatki kutak 0

Poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu.

Kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g mesa od buta

300 g pečuraka

100 ml kisele pavlake

3 čena belog luka

1 glavica crnog luka

1 kašičica majčine dušice

1 kašičica bosiljka

1 kašičica belog luka u prahu

Priprema:

Iseći meso na komade veličine zalogaja, posoliti, pobiberiti po ukusu i posuti belim lukom. Dobro izmešati rukom. Ostaviti meso da odstoji 1 sat u frižideru. Pržiti ga na umerenoj vatri dok ne porumeni i omekša. Izvaditi ga, pa u istom tiganju izdinstati iseckane beli i crni luk, pa dodati iseckane pečurke. Dinstati dok ne ispari voda koju puste. Dodati začine, pavlaku i dinstati još minut. Na tanjir staviti medaljone od mesa i preko njih sos od pečuraka.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading