MA KAKAV RESTORAN! Svinjski medaljoni u sosu od pečuraka se lako prave po ovom receptu
Poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu.
Sastojci:
500 g mesa od buta
300 g pečuraka
100 ml kisele pavlake
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 kašičica majčine dušice
1 kašičica bosiljka
1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Iseći meso na komade veličine zalogaja, posoliti, pobiberiti po ukusu i posuti belim lukom. Dobro izmešati rukom. Ostaviti meso da odstoji 1 sat u frižideru. Pržiti ga na umerenoj vatri dok ne porumeni i omekša. Izvaditi ga, pa u istom tiganju izdinstati iseckane beli i crni luk, pa dodati iseckane pečurke. Dinstati dok ne ispari voda koju puste. Dodati začine, pavlaku i dinstati još minut. Na tanjir staviti medaljone od mesa i preko njih sos od pečuraka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TERIJAKI PILETINA Ukusan ručak, na stolu za 20 minuta
Poslužite uz kuvani pirinač.
NAJBOLJI GULAŠ SA MAKARONAMA Svi ga vole i traže dodatak!
Ovo jelo će okupiti porodicu za stolom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)