MA KAKAV RESTORAN! Svinjski medaljoni u sosu od pečuraka se lako prave po ovom receptu
Poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu.
Sastojci:
500 g mesa od buta
300 g pečuraka
100 ml kisele pavlake
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 kašičica majčine dušice
1 kašičica bosiljka
1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Iseći meso na komade veličine zalogaja, posoliti, pobiberiti po ukusu i posuti belim lukom. Dobro izmešati rukom. Ostaviti meso da odstoji 1 sat u frižideru. Pržiti ga na umerenoj vatri dok ne porumeni i omekša. Izvaditi ga, pa u istom tiganju izdinstati iseckane beli i crni luk, pa dodati iseckane pečurke. Dinstati dok ne ispari voda koju puste. Dodati začine, pavlaku i dinstati još minut. Na tanjir staviti medaljone od mesa i preko njih sos od pečuraka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TERIJAKI PILETINA Ukusan ručak, na stolu za 20 minuta
Poslužite uz kuvani pirinač.
NAJBOLJI GULAŠ SA MAKARONAMA Svi ga vole i traže dodatak!
Ovo jelo će okupiti porodicu za stolom.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)