TERIJAKI PILETINA Ukusan ručak, na stolu za 20 minuta
Poslužite uz kuvani pirinač.
Sastojci:
1 kg pilećih prsa
50 g susama
8 kašika soja sosa
1,5 kašika kukuruznog skroba
1,5 kašika rendanog đumbira
3 kašike meda
3 čena belog luka
3 kašike vode
3 kašike pirinčanog sirćeta
Priprema:
Pomešajte soja sos, med, vodu, pirinčano sirće, kukuruzni skrob, đumbir i iseckan beli luk. Meso isecite na komade veličine zalogaja i posolite. U dubljem tiganju na malo zagrejanog ulja propržite piletinu sa svih strana – desetak minuta. Dodajte mešavinu sa soja sosom i dinstajte na tihoj vatri oko pet minuta. Dodajte susam i izmešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Sočna piletina u pesto sosu sa čeri paradajzom
Jelo koje se brzo sprema, a svima će se dopasti.
PREDLOG ZA RUČAK Predivna piletina krčkana u sosu
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz kuvani krompir ili pirinač.
NAJBOLJI GULAŠ SA MAKARONAMA Svi ga vole i traže dodatak!
Ovo jelo će okupiti porodicu za stolom.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)