NAJBOLJI GULAŠ SA MAKARONAMA Svi ga vole i traže dodatak!
Ovo jelo će okupiti porodicu za stolom.
Sastojci:
1 pakovanje makarona (ili druge testenine)
400 g svinjskog mesa
100 g kačkavalja
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 šargarepa
2 paradajza
3 šolje vode
1 kašičica soli
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičice bibera
1 kašika gustina
1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Isecite meso na kockice i dinstajte na malo ulja. Isecite crni luk, šargarepu i paradajz i dodajte u meso kad se malo proprži. Sipajte vodu, poklopite i sinstajte oko 1 sat. Po potrebi dodajte vodu. Kada se skuva meso, dodajte so, biljni začin i biber. U malo vode razmutite gustin i mlevenu papriku, pa dodajte u gulaš i kuvajte dok se ne zgusne. Skuvajte testeninu sa malo ulja i soli. Procedite narendajte kačkavalj i izmešajte. U tanjir sipajte testeninu i preko gulaš.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu su odličan ručak
Poslužite uz pire ili kuvani krompir.
MA KAKAV RESTORAN! Svinjski medaljoni u sosu od pečuraka se lako prave po ovom receptu
Poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu.
Dobro ćete omrsiti brke pred post, jer ovaj JUNEĆI GULAŠ je toliko ukusan DA PROSTO POLUDIŠ
Planirate ručak, a ostali ste bez ideja? Juneći gulaš uvek ima prolaznu ocenu, a u kombinaciji s krumpirom ovo jelo je savršeno
GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek
Pravo jelo za porodični ručak. Poslužite uz krompir ili testeninu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)