POSNI KOLAČI Slatke starinske kiflice sa džemom koje su spremne za jelo za pola sata
Prhki zalogaji se prosto tope u ustima.
Sastojci:
500 g brašna
200 g šećera u prahu
300 ml ulja
150 ml vruće vode
1 prašak za pecivo
Džem po ukusu
Priprema:
Pomešajte vodu i ulje, dodajte prašak za pecivo i promešajte pa dodajte brašno. Izmešajte kašikom, pa umesite testo rukom. Testo podelite na 3-4 loptice i na pobrašnjenoj podlozi oblikujte krug i rastanjite oklagijom. Isecite na trouglove, stavite na svaki po malo džema i umotajte kiflice. Ređajte na pleh sa pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Ako se testo lista pritisnite malo prstom na nekoliko mesta. Vruće kiflice uvaljajte u prah šećer.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
LENJA PITA BEZ MLEKA I JAJA Kolač sa jabukama koji budi uspomene iz detinjstva
Idealan slatkiš za dane posta.
POSNE KOKOS KOCKE Omiljen kolač bez mleka i jaja, a neverovatno mekan i sočan!
Dajemo vam posnu verziju jednog od najpopularnijih kolača.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)