LENJA PITA BEZ MLEKA I JAJA Kolač sa jabukama koji budi uspomene iz detinjstva
Idealan slatkiš za dane posta.

Sastojci:
Možda vas zanima:

POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.

POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
STARINSKA POSNA TORTA Neodoljiv spoj kora od oraha i fila od čokolade
Naše bake su pravile tortu od jednostavnih sastojaka koje imaju u kući.
Kora:
12 šoljica brašna
6 šoljica šećera
6 šoljica vruće vode
3 šoljice ulja
1 prašaka za pecivo
Fil:
6 jabuka
100 g šećera
1 kesica cimeta
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke oljuštiti, izrendati i sa šećerom prodinstati 20 minuta. Dodati cimet. U činiju staviti brašno, šećer, vodu, ulje i prašak za pecivo i sjediniti mikserom. Smesa će biti retka. Sipati pola smese u podmazan pleh i peći 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvaditi pleh, rasporediti fil od jabuka, pa preko sipati ostatak smese da pokrije jabuke. Vratiti u rernu i peći još oko 20 minuta. Kad se ohladi posuti šećerom u prahu i iseći na kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SLATKA PROJA SA DŽEMOM Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Ako volite klasičnu proju, njenu slatku verziju ćete obožavati.

ČERVIŠ Čuveni nemački desert s višnjama koji se topi u ustima
Sladak i ukusan, pravićete stalno.

VOĆNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Mekan i sočan, u savršenom spoju ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Mirisna poslastica iz bakine kuhinje po starom, proverenom receptu
Ukusna i slatka, uzećete parče više.

POSNI BAKIN KOLAČ SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi sva čula
Ukusan i sočan, biće mekan danima.
Komentari (0)