POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!

Vesna Vukadinović

14:38

Slatki kutak 0

Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.

kolač
Shutterstock

Sastojci:

250 g brašna

150 g šećera

250 ml kisele vode

120 ml ulja

6 kašika džema od kajsija

3 kašike kakaoa

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica cimeta

Za glazuru:

150 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Priprema:

Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugoj činiji sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Sjedinite mikserom, sipate u podmazan pleh I pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Vruć kolač premažite ostatkom džema. Glazura: Čokoladu istopite s uljem i prelijte hladan kolač.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading