NEODOLJIVO SU UKUSNI Ovi keksići su nezaobilazni kada pijete čaj ili kafu
Odlično se slažu!
Čajni keksići
Sastojci:
250 g brašna
3 kašike šećera
120 g putera
1 jaje
1 kesica vanilin-šećera
1/2 kesice praška za pecivo
so
sok od pola limuna
narendana kora od limuna
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo pa dodajte puter sobne temperature isečen na sitnije kocke, umućeno jaje, sok od limuna i rendanu koru limuna. Sve sjedinite u glatko testo, umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru oko pola sata. Posle toga testo rastanjite oklagijom i modlom željenog oblika vadite keksiće. Stavljajte ih u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite ih oko 15 minuta na 180 stepeni dok ivice blago ne porumene. Sačekajte da se malo prohlade, stavite ih na tanjir i pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSVEŽAVAJUĆI I JEFTIN Kolač sa limunom i jogurtom može da napravi svako!
Oduševiće vas kako se lako pravi.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)