POSLUŽITE GOSTE OVOM POSLASTICOM Rolat od kivija dopašće se svima
Zadovoljite svoja čula.
Rolat od kivija
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
7 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašičice praška za peciv
2 kašike margarina
Za fil:
2 kesice pudinga od vanile
po ukusu šećer
750 ml mleka
180 g margarina
4 kivija
250 ml biljne pavlake
Priprema:
Kora: Umutimo belanca u čvrst šne u koji ste dodali i šećer i prstohvat soli. Umešajte žumanca, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i omekšali puter. Testo prespite u pleh koji ste obložili pek-papirom, pa stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta. Kada je kora pečena, uvijte je u mokru krpu i ostavite da odstoji dok ne napravite fil. Fil: Skuvajte puding, a kada se prohladi, dodajte šećer i puter. Sve dobro sjedinite. Sa ovim filom premažite koru, a zatim rasporedite iseckan kivi. Potom, rolat čvrsto uvijte, premažite ostatkom pudinga i šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI DESERT SA JAGODAMA Samo pomešajte sastojke, urolajte i dobićete prekrasnu poslasticu
Oduševiće sve koji vole ovo voće.
PAUNOVO OKO JE SAVRŠENA POSLASTICA Rolat koji fascinantnim ukusom očarava
Baš kao i istoimena prica.
MEKANI BISKVIT, A SLADAK FIL Rolat od svima omiljenog voća napravićete odmah!
Pustite da vas očara ukus.
MOŽE BITI I POSNO I MRSNO Zeleni rolat će ukrasiti svaki tanjir s predjelom
Grašak mu daje poseban šmek.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)