MOŽE BITI I POSNO I MRSNO Zeleni rolat će ukrasiti svaki tanjir s predjelom
Grašak mu daje poseban šmek.
Rolat od graška
Sastojci:
450 g kuvanog graška
grančica sveže nane
5 jaja
150 g sira
150 g krem sira
200 g tanko narezane salame
maslinovo ulje
so i biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 210 stepeni. Maslinovim uljem podmažite četvorougaoni pleh. U blenderu izmiksajte kuvani grašak, jaja i kašiku seckane nane. Posolite i pobiberite, dobro promešajte i pecite 20-25 minuta. Gotovu koru izvadite iz pleha, okrenite i ostavite da se ohladi. U činiji pomešajte kozji i krem sir, pa premažite preko kore. Potom rasporedite salamu i čvrsto uvijte u rolat, obavijte folijom i ostavite u frižideru. Isecite na kriške neposredno pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
Ukusan je i kremast.
BOGAT I KREMAST I BRZO GOTOV Uvijeni kolač od banane za svaku zgodu
Pravićete ga kad god imate priliku.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)