MOŽE BITI I POSNO I MRSNO Zeleni rolat će ukrasiti svaki tanjir s predjelom
Grašak mu daje poseban šmek.
Rolat od graška
Sastojci:
450 g kuvanog graška
grančica sveže nane
5 jaja
150 g sira
150 g krem sira
200 g tanko narezane salame
maslinovo ulje
so i biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 210 stepeni. Maslinovim uljem podmažite četvorougaoni pleh. U blenderu izmiksajte kuvani grašak, jaja i kašiku seckane nane. Posolite i pobiberite, dobro promešajte i pecite 20-25 minuta. Gotovu koru izvadite iz pleha, okrenite i ostavite da se ohladi. U činiji pomešajte kozji i krem sir, pa premažite preko kore. Potom rasporedite salamu i čvrsto uvijte u rolat, obavijte folijom i ostavite u frižideru. Isecite na kriške neposredno pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
Ukusan je i kremast.
BOGAT I KREMAST I BRZO GOTOV Uvijeni kolač od banane za svaku zgodu
Pravićete ga kad god imate priliku.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)