MEKANI BISKVIT, A SLADAK FIL Rolat od svima omiljenog voća napravićete odmah!
Pustite da vas očara ukus.
Rolat od breskve
Sastojci:
Za koru:
120 g putera
100 g bele čokolade
7 žumanaca
150 g šećera
120 g brašna
ekstrakt breskve
Za fil:
300 ml slatke pavlake
1 vanilin šećer
1 kesica želatina
breskve
Priprema:
Umutite puter sa malo soli, dodajte rastopljenu belu čokoladu i dobro promešajte. Postepeno dodajte žumanca. Belanca umutite sa 150 g šećera, dodajte 120 g brašna i ekstrakt breskve, pa sjedinite sa smesom od putera. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta. Pečenu koru izručite na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odmah smotajte. Za fil, slatku pavlaku umutite sa vanilin šećerom i dodajte kesicu želatina pripremljenog po uputstvu sa kesice. Namažite koru fi lom, rasporedite komadiće breskvi i ponovo smotajte. Hladite oko 3 sata, po želji ukrasite komadićima breskve i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PAUNOVO OKO JE SAVRŠENA POSLASTICA Rolat koji fascinantnim ukusom očarava
Baš kao i istoimena prica.
EKSPRESNO BRZA TORTA Kremasta i ukusna poslastica za iznenadne goste
Oduševićete se lakoćom pravljenja.
KOLAČ SA MERAMA NA ČAŠU Idealno osveženje za predstojeće tople dane
Breskve su savršene za kolače.
BRZI I IZDAŠNI ROLAT Recept koji će vam svi tražiti da im date
Čokolada je glavni sastojak.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)