MEKANI BISKVIT, A SLADAK FIL Rolat od svima omiljenog voća napravićete odmah!
Pustite da vas očara ukus.
Rolat od breskve
Sastojci:
Za koru:
120 g putera
100 g bele čokolade
7 žumanaca
150 g šećera
120 g brašna
ekstrakt breskve
Za fil:
300 ml slatke pavlake
1 vanilin šećer
1 kesica želatina
breskve
Priprema:
Umutite puter sa malo soli, dodajte rastopljenu belu čokoladu i dobro promešajte. Postepeno dodajte žumanca. Belanca umutite sa 150 g šećera, dodajte 120 g brašna i ekstrakt breskve, pa sjedinite sa smesom od putera. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta. Pečenu koru izručite na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odmah smotajte. Za fil, slatku pavlaku umutite sa vanilin šećerom i dodajte kesicu želatina pripremljenog po uputstvu sa kesice. Namažite koru fi lom, rasporedite komadiće breskvi i ponovo smotajte. Hladite oko 3 sata, po želji ukrasite komadićima breskve i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PAUNOVO OKO JE SAVRŠENA POSLASTICA Rolat koji fascinantnim ukusom očarava
Baš kao i istoimena prica.
EKSPRESNO BRZA TORTA Kremasta i ukusna poslastica za iznenadne goste
Oduševićete se lakoćom pravljenja.
KOLAČ SA MERAMA NA ČAŠU Idealno osveženje za predstojeće tople dane
Breskve su savršene za kolače.
BRZI I IZDAŠNI ROLAT Recept koji će vam svi tražiti da im date
Čokolada je glavni sastojak.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)