KOCKA, KOCKICA Najbolji recept za poslasticu sa kokosom pravi se očas posla
Svaki zalogaj je jedinstven.
Kokos kocke
Sastojci:
1/2 šolje brašna
1 jaje
1 šolja kiselog mleka
1 šolja šećera
60 g kokosovog brašna
1 vanilin šećer
1 šolja slatke pavlake
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaje sa 3/4 šolje šećera. Dodajte kiselo mleko i brašno sa praškom za pecivo. Smesu sipajte u manju nauljenu posudu. Odvojeno promešajte preostali šećer, kokosovo brašno i vanilin šećer. Pospite ravnomerno po površini testa i pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta. Da kokos ne pregori, posle 10 minuta prekrijte kolač alu-folijom. Ohlađeni kolač premažite ravnomerno umućenom slatkom pavlakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TAMAN ZA JEDAN ZALOGAJ Neodoljive i slatke kokos kugle
Pravićete ih stalno.
NEŽNI DESERT ZA SVAKI DAN Dovoljna je dobra volja i kolač sigurno uspeva
Testo i nije mnogo slatko.
JEDINSTVENOG UKUSA Neodoljivi mafini s kokosom deci će postati omiljeni
Probajte ovaj neverovatan recept.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)