KOCKA, KOCKICA Najbolji recept za poslasticu sa kokosom pravi se očas posla
Svaki zalogaj je jedinstven.
Kokos kocke
Sastojci:
1/2 šolje brašna
1 jaje
1 šolja kiselog mleka
1 šolja šećera
60 g kokosovog brašna
1 vanilin šećer
1 šolja slatke pavlake
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaje sa 3/4 šolje šećera. Dodajte kiselo mleko i brašno sa praškom za pecivo. Smesu sipajte u manju nauljenu posudu. Odvojeno promešajte preostali šećer, kokosovo brašno i vanilin šećer. Pospite ravnomerno po površini testa i pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta. Da kokos ne pregori, posle 10 minuta prekrijte kolač alu-folijom. Ohlađeni kolač premažite ravnomerno umućenom slatkom pavlakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TAMAN ZA JEDAN ZALOGAJ Neodoljive i slatke kokos kugle
Pravićete ih stalno.
NEŽNI DESERT ZA SVAKI DAN Dovoljna je dobra volja i kolač sigurno uspeva
Testo i nije mnogo slatko.
JEDINSTVENOG UKUSA Neodoljivi mafini s kokosom deci će postati omiljeni
Probajte ovaj neverovatan recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)