OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Kokos baklava se lako sprema, a nije ni skupa
Oduševiće vas koliko je slatka i ukusna.
Kokos baklava
Sastojci:
500 g tankih kora
5 jaja
2 šolje šećera
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
200 g kokosovog brašna
1 prašak za pecivo
Za preliv:
4 šolje šećera
5 šolja vode
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo, pa sve dobro
promešajte. Na dno podmazanog pleha stavite dve kore, pa fil. Opet staviti dve kore, pa fil… i tako sve dok
se sastojci ne utroše. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti preliv. Stavite vodu i šećer da provri, pa kuvajte na tihoj vatri 10 minuta. Pred kraj dodajte i vanilin
šećer. Pečenu baklavu malo prohladite, pa prelijte vrućim prelivom, ostavite da upije preliv, pa dobro ohladite u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PODIŽE ŠEĆER U SEKUNDI Ko može da odoli PREUKUSNOJ i neprevaziđenoj baklavi sa orasima?
Slatki, mali zalogaji.
TAMAN ZA JEDAN ZALOGAJ Neodoljive i slatke kokos kugle
Pravićete ih stalno.
OSETITE DUH ORIJENTA Sa baklavom sa pistaćima imaćete osećaj kao da ste u Istanbulu
Slatka i sočna poslastica.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)