OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Kokos baklava se lako sprema, a nije ni skupa

Alo.rs/B. Paunović

12:00

Slatki kutak 0

Oduševiće vas koliko je slatka i ukusna.

trpeza
Shutterstock

Kokos baklava

Sastojci:

500 g tankih kora

5 jaja

2 šolje šećera

1 šolja ulja

1 šolja jogurta

200 g kokosovog brašna

1 prašak za pecivo

Za preliv:

4 šolje šećera

5 šolja vode

1 vanilin šećer

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo, pa sve dobro
promešajte. Na dno podmazanog pleha stavite dve kore, pa fil. Opet staviti dve kore, pa fil… i tako sve dok
se sastojci ne utroše. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti preliv. Stavite vodu i šećer da provri, pa kuvajte na tihoj vatri 10 minuta. Pred kraj dodajte i vanilin
šećer. Pečenu baklavu malo prohladite, pa prelijte vrućim prelivom, ostavite da upije preliv, pa dobro ohladite u frižideru.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading