OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Kokos baklava se lako sprema, a nije ni skupa
Oduševiće vas koliko je slatka i ukusna.
Kokos baklava
Sastojci:
500 g tankih kora
5 jaja
2 šolje šećera
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
200 g kokosovog brašna
1 prašak za pecivo
Za preliv:
4 šolje šećera
5 šolja vode
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo, pa sve dobro
promešajte. Na dno podmazanog pleha stavite dve kore, pa fil. Opet staviti dve kore, pa fil… i tako sve dok
se sastojci ne utroše. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti preliv. Stavite vodu i šećer da provri, pa kuvajte na tihoj vatri 10 minuta. Pred kraj dodajte i vanilin
šećer. Pečenu baklavu malo prohladite, pa prelijte vrućim prelivom, ostavite da upije preliv, pa dobro ohladite u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PODIŽE ŠEĆER U SEKUNDI Ko može da odoli PREUKUSNOJ i neprevaziđenoj baklavi sa orasima?
Slatki, mali zalogaji.
TAMAN ZA JEDAN ZALOGAJ Neodoljive i slatke kokos kugle
Pravićete ih stalno.
OSETITE DUH ORIJENTA Sa baklavom sa pistaćima imaćete osećaj kao da ste u Istanbulu
Slatka i sočna poslastica.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)