OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Kokos baklava se lako sprema, a nije ni skupa
Oduševiće vas koliko je slatka i ukusna.
Kokos baklava
Sastojci:
500 g tankih kora
5 jaja
2 šolje šećera
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
200 g kokosovog brašna
1 prašak za pecivo
Za preliv:
4 šolje šećera
5 šolja vode
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo, pa sve dobro
promešajte. Na dno podmazanog pleha stavite dve kore, pa fil. Opet staviti dve kore, pa fil… i tako sve dok
se sastojci ne utroše. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti preliv. Stavite vodu i šećer da provri, pa kuvajte na tihoj vatri 10 minuta. Pred kraj dodajte i vanilin
šećer. Pečenu baklavu malo prohladite, pa prelijte vrućim prelivom, ostavite da upije preliv, pa dobro ohladite u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PODIŽE ŠEĆER U SEKUNDI Ko može da odoli PREUKUSNOJ i neprevaziđenoj baklavi sa orasima?
Slatki, mali zalogaji.
TAMAN ZA JEDAN ZALOGAJ Neodoljive i slatke kokos kugle
Pravićete ih stalno.
OSETITE DUH ORIJENTA Sa baklavom sa pistaćima imaćete osećaj kao da ste u Istanbulu
Slatka i sočna poslastica.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)