OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Kokos baklava se lako sprema, a nije ni skupa
Oduševiće vas koliko je slatka i ukusna.

Kokos baklava
Možda vas zanima:

PODIŽE ŠEĆER U SEKUNDI Ko može da odoli PREUKUSNOJ i neprevaziđenoj baklavi sa orasima?
Slatki, mali zalogaji.
TAMAN ZA JEDAN ZALOGAJ Neodoljive i slatke kokos kugle
Pravićete ih stalno.

OSETITE DUH ORIJENTA Sa baklavom sa pistaćima imaćete osećaj kao da ste u Istanbulu
Slatka i sočna poslastica.
Sastojci:
500 g tankih kora
5 jaja
2 šolje šećera
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
200 g kokosovog brašna
1 prašak za pecivo
Za preliv:
4 šolje šećera
5 šolja vode
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo, pa sve dobro
promešajte. Na dno podmazanog pleha stavite dve kore, pa fil. Opet staviti dve kore, pa fil… i tako sve dok
se sastojci ne utroše. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti preliv. Stavite vodu i šećer da provri, pa kuvajte na tihoj vatri 10 minuta. Pred kraj dodajte i vanilin
šećer. Pečenu baklavu malo prohladite, pa prelijte vrućim prelivom, ostavite da upije preliv, pa dobro ohladite u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.

PASTA SA BUNDEVOM Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja
Kremasta i sočna, pravićete stalno.

STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jednostavni desert skupog ukusa, za savršen vikend
Starinski slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.

LEŠNIK PUSLICE Treba vam samo 3 sastojka, a ukusne kao da ste se trudili satima
Super idu uz kafu ili čaj.
Komentari (0)