RASKOŠAN UKUS KOKOSA I SUVE MALINE Imate vremena da ga spremite kao večernju poslasticu
Poješćete ga dok kažete keks.
Kolač od kokosa i suve maline
Sastojci:
Za koru:
200 ml kokosovog mleka
100 g kokosovog brašna
1 kesica vanilin šećera
2 kašike belog šećera
2 kašike brašna
1 jaje
Za preliv:
200 ml vode
1 šaka suvih malina
1 šaka zaleđenih malina
1/2 kesice želatina
1 kašika šećera
Priprema:
Zagrejte mleko, pa kad provri ubacite vanilin-šećer i šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi. U činiji umutite jaje i dodajte brašno i kokosovo brašno, pa sjedinite s mlekom. Pravougaoni pleh obložite papirom za pečenje, sipajte kolač i pecite ga 10 minuta na 180 stepeni. Spremite želatin prema uputstvu. U vodi prokuvajte suve i zaleđene maline, ubacite želatin i sipajte preko pečenog kolača. Ukrasite seckanim suvim malinama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOCKA, KOCKICA Najbolji recept za poslasticu sa kokosom pravi se očas posla
Svaki zalogaj je jedinstven.
NAJSOČNIJI KOLAČ Napravite pravu rapsodiju ukusa i počastite iznenadne goste!
Mekana je poslastica kao duša.
NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)