RASKOŠAN UKUS KOKOSA I SUVE MALINE Imate vremena da ga spremite kao večernju poslasticu
Poješćete ga dok kažete keks.
Kolač od kokosa i suve maline
Sastojci:
Za koru:
200 ml kokosovog mleka
100 g kokosovog brašna
1 kesica vanilin šećera
2 kašike belog šećera
2 kašike brašna
1 jaje
Za preliv:
200 ml vode
1 šaka suvih malina
1 šaka zaleđenih malina
1/2 kesice želatina
1 kašika šećera
Priprema:
Zagrejte mleko, pa kad provri ubacite vanilin-šećer i šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi. U činiji umutite jaje i dodajte brašno i kokosovo brašno, pa sjedinite s mlekom. Pravougaoni pleh obložite papirom za pečenje, sipajte kolač i pecite ga 10 minuta na 180 stepeni. Spremite želatin prema uputstvu. U vodi prokuvajte suve i zaleđene maline, ubacite želatin i sipajte preko pečenog kolača. Ukrasite seckanim suvim malinama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOCKA, KOCKICA Najbolji recept za poslasticu sa kokosom pravi se očas posla
Svaki zalogaj je jedinstven.
NAJSOČNIJI KOLAČ Napravite pravu rapsodiju ukusa i počastite iznenadne goste!
Mekana je poslastica kao duša.
NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)