NEZABORAVNI KOKOS DESERT Tradicionalni recept pogodan za sve prilike
Uživaće svi ljubitelji kokosa....
Kokos poslastica
Sastojci:
Za koru:
150 g mlevenih oljuštenih badema
200 g putera
200 g belog šećera
100 ml mleka
2 jajeta
100 g mlečne čokolade
Za fil:
100 g putera
2 kašike šećera
100 g bele čokolade
1 kašičica ulja
2 kašike kokosa
100 g krem sira
sok od 1 limuna
Priprema:
Puter otopite na pari, pa mu dodajte mlevene bademe i šećer. U drugoj činiji pomešajte mleko i jaja, pa ubacite i to u smesu. Oblikujte manje, okrugle podloge i stavite u frižider da se hlade. Umutite puter sa šećerom, pa dodajte ulje, sok od limuna i kokos. Belu čokoladu otopite, pa je pomešajte sa krem sirom, te ubacite u smesu s kokosom. Kašikom sipajte fil preko podloga. Pecite u rerni 15 minuta na 180 stepeni. Mlečnu čokoladu otopite, pa dno kolača umočite u nju i prelijte ostatkom otopljene čokolade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti
Zasitićete celu porodicu.
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
Ogrejaće vas u trenutku.
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)