NEZABORAVNI KOKOS DESERT Tradicionalni recept pogodan za sve prilike

Alo.rs

16:34

Slatki kutak 0

Uživaće svi ljubitelji kokosa....

NEZABORAVNI KOKOS DESERT Tradicionalni recept pogodan za sve prilike
pixabay

Kokos poslastica 

Sastojci: 

Za koru: 

150 g mlevenih oljuštenih badema 

200 g putera 

200 g belog šećera 

100 ml mleka 

2 jajeta 

100 g mlečne čokolade 

Za fil: 

100 g putera 

2 kašike šećera 

100 g bele čokolade 

1 kašičica ulja 

2 kašike kokosa 

100 g krem sira 

sok od 1 limuna 

Priprema: 

Puter otopite na pari, pa mu dodajte mlevene bademe i šećer. U drugoj činiji pomešajte mleko i jaja, pa ubacite i to u smesu. Oblikujte manje, okrugle podloge i stavite u frižider da se hlade. Umutite puter sa šećerom, pa dodajte ulje, sok od limuna i kokos. Belu čokoladu otopite, pa je pomešajte sa krem sirom, te ubacite u smesu s kokosom. Kašikom sipajte fil preko podloga. Pecite u rerni 15 minuta na 180 stepeni. Mlečnu čokoladu otopite, pa dno kolača umočite u nju i prelijte ostatkom otopljene čokolade.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Vasina torta

VASINA TORTA Čuvena poslastica sa orasima koja u imenu krije istinitu priču

09:00

20 april, 2024

Slatki kutak

Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paraćinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

Komentari (0)

Loading