OSETITE DUH ORIJENTA Sa baklavom sa pistaćima imaćete osećaj kao da ste u Istanbulu
Slatka i sočna poslastica.

Baklava sa pistaćima
Možda vas zanima:

SOČNA, MEKANA, UKUSNA Baklava sa makom je sve što vam treba danas od slatkiša
Pripremite je na jednostavan način.

ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.

Sastojci:
500 g kora
300 g iseckanih pistaća
500 g mlevenih oraha
1 kesica vanilin šećera
1 kašika ulja
100 ml vode
Za preliv:
500 ml vode
250 g šećera
1 kesica vanilin šećera
sok 1 limuna
Priprema:
Pomešajte pistaće, orahe i vanilin šećer. U drugoj činijici pomešajte ulje i vodu za premazivanje kora. U podmazan pleh ređajte četiri kore i svaku premažite mešavinom ulja i vode. Pospite pistaćima i orasima, poklopite korom i tako dok se ne potroše sve sastojke. Isecite baklavu na manje kockice i stavite da se peče u rernu zagrejanu na 220 stepeni, oko 30 minuta. Skuvajte preliv od vode, šećera i limunovog soka. Toplu i pečenu baklavu prelijte skuvanim sirupom i ostavite da se ohladi i da baklava upije sirup, pa onda poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)