OSETITE DUH ORIJENTA Sa baklavom sa pistaćima imaćete osećaj kao da ste u Istanbulu
Slatka i sočna poslastica.
Baklava sa pistaćima
Sastojci:
500 g kora
300 g iseckanih pistaća
500 g mlevenih oraha
1 kesica vanilin šećera
1 kašika ulja
100 ml vode
Za preliv:
500 ml vode
250 g šećera
1 kesica vanilin šećera
sok 1 limuna
Priprema:
Pomešajte pistaće, orahe i vanilin šećer. U drugoj činijici pomešajte ulje i vodu za premazivanje kora. U podmazan pleh ređajte četiri kore i svaku premažite mešavinom ulja i vode. Pospite pistaćima i orasima, poklopite korom i tako dok se ne potroše sve sastojke. Isecite baklavu na manje kockice i stavite da se peče u rernu zagrejanu na 220 stepeni, oko 30 minuta. Skuvajte preliv od vode, šećera i limunovog soka. Toplu i pečenu baklavu prelijte skuvanim sirupom i ostavite da se ohladi i da baklava upije sirup, pa onda poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA, MEKANA, UKUSNA Baklava sa makom je sve što vam treba danas od slatkiša
Pripremite je na jednostavan način.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)