PODIŽE ŠEĆER U SEKUNDI Ko može da odoli PREUKUSNOJ i neprevaziđenoj baklavi sa orasima?
Slatki, mali zalogaji.
Baklava
Sastojci:
300g mlevenih oraha
200g seckanih oraha
1 kg tankih kora za pitu
500 g šećera
500-700 ml vode
2 vanilin-šećera
1 limun
malo ulja
Priprema:
U posudi pomešajte mlevene orahe, seckane orahe i šest kašika prezli. Dobro izmešajte da se masa sjedini. Uzmite jednu koru i premažite je uljem, savijte je po dužini jednom, pa još jednom. Na tako savijenu koru
dodajte smesu i savijajte u obliku trougla. Postupak ponovite sa preostalim korama. Ređajte na prethodno nauljen pleh. Pecite na 200 stepeni deset minuta, a zatim smanjite na 150 stepeni i pecite još 40 minuta ili
dok baklava ne porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSETITE DUH ORIJENTA Sa baklavom sa pistaćima imaćete osećaj kao da ste u Istanbulu
Slatka i sočna poslastica.
MOŽE DA SE POSLUŽI I KAO KOLAČ Neodoljiva poslastica sa mlevenim keksom
Svi će je zavoleti.
SOČNA, MEKANA, UKUSNA Baklava sa makom je sve što vam treba danas od slatkiša
Pripremite je na jednostavan način.
NAJBOLJA DOMAĆA ALVA Sa dodatkom oraha - topi se u ustima
Idealna poslastica.
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Tope se u ustima, a mekane kao duša
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)