PODIŽE ŠEĆER U SEKUNDI Ko može da odoli PREUKUSNOJ i neprevaziđenoj baklavi sa orasima?

Izvor: Alo.rs

18:00

Slatki kutak 0

Slatki, mali zalogaji.

posna baklava
Shutterstock

Baklava

Sastojci:

300g mlevenih oraha

200g seckanih oraha

1 kg tankih kora za pitu

500 g šećera

500-700 ml vode

2 vanilin-šećera

1 limun

malo ulja

Priprema:

U posudi pomešajte mlevene orahe, seckane orahe i šest kašika prezli. Dobro izmešajte da se masa sjedini. Uzmite jednu koru i premažite je uljem, savijte je po dužini jednom, pa još jednom. Na tako savijenu koru 
dodajte smesu i savijajte u obliku trougla. Postupak ponovite sa preostalim korama. Ređajte na prethodno nauljen pleh. Pecite na 200 stepeni deset minuta, a zatim smanjite na 150 stepeni i pecite još 40 minuta ili 
dok baklava ne porumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

img
07. 04. 2025 19:39

Poznati komičar hitno primljen u bolnicu FOTO

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
07. 04. 2025 19:46

Picula priznao da Srbija ima ogromnu snagu i uticaj! Srbomrzac hoće da nas posvađa sa Kinom, Rusijom i Amerikom

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
07. 04. 2025 19:42

SRBIN IZ ZVEČANA PO DOLASKU U KRALjEVO: Veliko hvala našem predsedniku Vučiću koji je uvek uz nas

img
07. 04. 2025 19:43

Serundolo razbio Fonjinija – sledi Alkaras

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
07. 04. 2025 19:40

Srbin iz Zvečana stigao u Kraljevo: Put nije lak, krenuli smo da podržimo našeg predsednika

Komentari (0)