PODIŽE ŠEĆER U SEKUNDI Ko može da odoli PREUKUSNOJ i neprevaziđenoj baklavi sa orasima?

Alo.rs

18:00

Slatki kutak 0

Slatki, mali zalogaji.

posna baklava
Shutterstock

Baklava

Sastojci:

300g mlevenih oraha

200g seckanih oraha

1 kg tankih kora za pitu

500 g šećera

500-700 ml vode

2 vanilin-šećera

1 limun

malo ulja

Priprema:

U posudi pomešajte mlevene orahe, seckane orahe i šest kašika prezli. Dobro izmešajte da se masa sjedini. Uzmite jednu koru i premažite je uljem, savijte je po dužini jednom, pa još jednom. Na tako savijenu koru 
dodajte smesu i savijajte u obliku trougla. Postupak ponovite sa preostalim korama. Ređajte na prethodno nauljen pleh. Pecite na 200 stepeni deset minuta, a zatim smanjite na 150 stepeni i pecite još 40 minuta ili 
dok baklava ne porumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading