3 u 1: Recepti za RASPUKNUTE KEKSIĆE: sa čokoladom, jabukom i limunom mirisne, ukusne, a traju po deset dana
Raspuknuti kolačići su fantastični za svaku priliku, predstavljamo vam tri sjajne verzije.

Možda vas zanima:

U isto vreme i slatki i osvežavajući i meki i hrskavi RASPUKNUTI KEKSIČI S LIMUNOM
Ovaj osvežavajući keks je u isto vreme i dovojno sladak da vam utoli želju za slatkim ali i kiselkasat da vam ne presedne na ovu vućinu.

Nedoljivi kolačići sa jabukama: Spolja hrskavi, unutra mekani kao duša
Garantujemo da ovako ukusne kolačiće skoro niste probali
Čokoladni
Sastojci:
125 g glatkog brašna
50 g kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
1 prstohvat soli
115 g putera
100 g šećera
100 g smeđeg šećera
1 veće jaje
1 kašičica ekstrakta vanile
180 g čokoladnih kapljica ili čokolade
Priprema:
Penasto pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Stavite sa strane. U drugoj činiji mikserom umutite puter, šećer i smeđi šećer na srednjoj brzini dok ne postanu kremasti, oko 2 minuta. Umutite jaje i vanilu na velikoj brzini. Smanjite brzinu i polako umešajte suve sastojke u mokre dok se ne sjedine, a zatim umešaj komadiće čokolade. Testo za kolačiće će biti gusto i lepljivo. Dobro ga pokrijte alu-folijom i ohladite najmanje 2 sata. Za ovo testo hlađenje je obavezno. Izvadite i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 15 minuta. Za to vreme možete zagrejati rernu na 180 stepeni. Dva velika pleha za pečenje obložite pek-papirom. Ostavite sa strane. Uzimajte 1,5 kašika testa i oblikujte kuglice. Pecite ih 11-12 minuta.
S jabukom
Sastojci:
1 jabuka
250 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
50 g gustina
2 kašike šećera
120 g putera
1/2 kašike cimeta
1 jaje
Priprema:
Izmešajte šećer i puter, pa dodajte jaje. Polako dodajte i ostale sastojke. Brašno ubacite poslednje i kratko mesite rukama. Jabuku iseckajte na sitne kockice i umešajte u testo. Testo zamotajte u foliju i stavite na hlađenje, najbolje preko noći. Od testa oblikujte male kuglice veličine oraha, uvaljajte ih u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu. Pecite otprilike 10 minuta u dobro na 170 stepeni.

Schutterstock
S limunom
Sastojci:
100 g omekšalog putera
70 g šećera
1 vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 limun
1 mandarina
1 jaje
10 g
prašak za pecivo
300 g brašna
Priprema:
Penasto umutite omekšali puter, šećer i so. Umešajte jedno jaje. Izrendajte koricu limuna i mandarine, te ih ocedite i ulijte sok u smesu. Posudu pokrijte folijom te stavite u frižider na najmanje sat. Od testa izdvojte 15 grama, te rukama oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u šećer u prahu. Kuglice složite na papir za pečenje, te ostavite razmak među njima. Pecite na 180 stepeni, bez ventilacije, oko 10 minuta. Čim počnu da dobijaju zlatnu boju, izvadite ih, te pustite da se ohlade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.

JEDINI RECEPT ZA RUSKE ŠUBARE KOJI ĆE VAM TREBATI Kolačići bez kojih nijedna slava ne prolazi
Sitni kolači pogodni za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

NEODOLJIVI VALJUŠCI SA MAKOM Lako se prave, a osvajaju ukusom
Fenomenalni i slatki, za pravo uživanje.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.
Komentari (0)