Au, što je ovo dobro! Domaći, hrskavi čokoladni raspucanci
Čokladni raspucanci su pravi hit na internetu, a mi imamo originalni recept

Sastojci:
Možda vas zanima:

DUBAI ČOKOLADA ZA PRAVE SLADOKUSCE Viralni slatkiš napravi se lako, a smaže očas posla
Priprema je jednostavna, a nema ko je ne voli.

Keksići sa limunom: Savršeno osvežavaju i najbolje idu uz čaj
Ovi kolačići idealno se kombinuju sa šoljom toplog čaja ili kafe

OČARAVAJUĆA DUBAI ČOKOLADA Viralni slatkiš čiji recept svi žele, za pravo uživanje
Pistaći i kadaif u omiljenoj čokoladi.

DUBAI ČOKOLADA Viralni desert sa pistaćima pomera granice dobrog ukusa
Savršen spoj čokolade sa pistaćima oduševiće i one izbirljive.
125 g glatkog brašna
50 g kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
1 prstohvat soli
115 g putera
100 g šećera
100 g smeđeg šećera
1 veće jaje
1 kašičica ekstrakta vanile
180 g čokoladnih kapljica ili čokolade
Priprema:
Penasto pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Stavite sa strane. U drugoj činiji mikserom umutite puter, šećer i smeđi šećer na srednjoj brzini dok ne postanu kremasti, oko 2 minuta. Umutite jaje i vanilu na velikoj brzini. Smanjite brzinu i polako umešajte suve sastojke u mokre dok se ne sjedine, a zatim umešaj komadiće čokolade. Testo za kolačiće će biti gusto i lepljivo. Dobro ga pokrijte alu-folijom i ohladite najmanje 2 sata. Za ovo testo hlađenje je obavezno. Izvadite i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 15 minuta. Za to vreme možete zagrejati rernu na 180 stepeni. Dva velika pleha za pečenje obložite pek-papirom. Ostavite sa strane. Uzimajte 1,5 kašika testa i oblikujte kuglice. Pecite ih 11-12 minuta.

AUSTRIJSKE CARSKE MRVICE SAVRŠENA ZAMENA ZA PALAČINKE Priprema je lakša, a ukus božanstven
Kajzeršmarn ili carske mrvice su lagan i prozračan specijalitet koji podseća na palačinke. Priprema je mnogo lakša i jednostavnija, pa ne morate sat vremena da stojite pored šporeta. Najbolje ide uz džem, ali možete da dodate i čokoladni namaz ili prilog po želji.

GRČKA BUGACA Mirisna pita sa grizom koja će vas zasladiti u trenu, po originalnom receptu
Sa hrskavim korama i kremastim filom, za pravo uživanje.

ALFAHORES Vanilice na argentinski način, tope se u ustima
Umesto džemom pune se mlečnim filom.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama, ukusa koji priča priče
Sočna i slatka, uzećete parče više.

KANTUČINI Italijanski mirisni keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
Komentari (0)