Au, što je ovo dobro! Domaći, hrskavi čokoladni raspucanci
Čokladni raspucanci su pravi hit na internetu, a mi imamo originalni recept

Sastojci:
125 g glatkog brašna
50 g kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
1 prstohvat soli
115 g putera
100 g šećera
100 g smeđeg šećera
1 veće jaje
1 kašičica ekstrakta vanile
180 g čokoladnih kapljica ili čokolade
Priprema:
Penasto pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Stavite sa strane. U drugoj činiji mikserom umutite puter, šećer i smeđi šećer na srednjoj brzini dok ne postanu kremasti, oko 2 minuta. Umutite jaje i vanilu na velikoj brzini. Smanjite brzinu i polako umešajte suve sastojke u mokre dok se ne sjedine, a zatim umešaj komadiće čokolade. Testo za kolačiće će biti gusto i lepljivo. Dobro ga pokrijte alu-folijom i ohladite najmanje 2 sata. Za ovo testo hlađenje je obavezno. Izvadite i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 15 minuta. Za to vreme možete zagrejati rernu na 180 stepeni. Dva velika pleha za pečenje obložite pek-papirom. Ostavite sa strane. Uzimajte 1,5 kašika testa i oblikujte kuglice. Pecite ih 11-12 minuta.
Možda vas zanima:

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.

ČOKOLADA ANĐEOSKA KOSA Dubai čokolada nakon nje pada u zaborav, nećete moći da prestanete da je jedete
Luksuzni desert skupog ukusa, za prave sladokusce i one izbirljive.

NEODOLJIVE KIKIRIKI ČOKOLADICE Priprema je jednostavna, a nikad ukusnije
Ako volite kikiriki, ove čokoladice ćete obožavati,

DUBAI ČOKOLADA ZA PRAVE SLADOKUSCE Viralni slatkiš napravi se lako, a smaže očas posla
Priprema je jednostavna, a nema ko je ne voli.

PAO DE LO DE OVAR Sunđerasta poslastica iz Portugalije koja osvaja ukusom od 1700.godine
Jednostavna i neodoljiva, bićete oduševljeni.

TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.

GERMKNEDLE Austrijski specijalitet po receptu za čistu desetku, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica koja oduševljava od 1956, a iza nastanka krije prelepu ljubavnu priču
1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Pikantni ručak za prave gurmane i one izbirljive
Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
Komentari (0)