Au, što je ovo dobro! Domaći, hrskavi čokoladni raspucanci

Alo.rs/I.V.

13:16

Kulinarski globus 0

Čokladni raspucanci su pravi hit na internetu, a mi imamo originalni recept

Au, što je ovo dobro! Domaći, hrskavi čokoladni raspucanci
Shutterstock

Sastojci:

125 g glatkog brašna 

50 g kakaoa

1 kašičica praška za pecivo

1 prstohvat soli

115 g putera

100 g šećera

100 g smeđeg šećera

1 veće jaje

1 kašičica ekstrakta vanile

180 g čokoladnih kapljica ili čokolade

Priprema:

Penasto pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Stavite sa strane. U drugoj činiji mikserom umutite puter, šećer i smeđi šećer na srednjoj brzini dok ne postanu kremasti, oko 2 minuta.  Umutite jaje i vanilu na velikoj brzini. Smanjite brzinu i polako umešajte suve sastojke u mokre dok se ne sjedine, a zatim umešaj komadiće čokolade. Testo za kolačiće će biti gusto i lepljivo. Dobro ga pokrijte alu-folijom i ohladite najmanje 2 sata. Za ovo testo hlađenje je obavezno. Izvadite i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 15 minuta. Za to vreme možete zagrejati rernu na 180 stepeni.  Dva velika pleha za pečenje obložite pek-papirom. Ostavite sa strane. Uzimajte 1,5 kašika testa i oblikujte kuglice. Pecite ih 11-12 minuta.  

Možda vas zanima:

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading