NAJLEPŠA LETNJA POSLASTICA Ledena plazma torta, za one koji znaju šta je pravi užitak
Ledena plazma torta je jedna brza, izvanredna torta, lagana za pripremu
Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 50 ml vode
- 3 kašike ulja
- 3 kašike mekog brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo ( 10 gr )
- 100 – 200 ml čokoladnog mleka
Fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 200 gr šećera u prahu ( ili po ukusu )
- 700 gr kisele pavlake
- 400 gr mlevenog plazma keksa
Još:
- 180 gr šlag krem od čokolade
- mleko ili voda da se umuti šlag krem
- 100 ml slatke pavlake
- 100 gr čokolade
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom u jak sneg.
Zatim dodavati postepeno žumanca, vodu pa ulje,s ve uz mućenje.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve umutiti.
Istresti u obložen pleh dimenzija 30 x 20cm i staviti da se peče pa smanjiti temperaturu na 180.
Peći oko 25 minuta.
Pečen i ohladjen biskvi vratiti u pleh bez papira pa preliti čokoladnim mlekom i ostaviti da opije.
Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu.
Umutiti posebno slatku pavlaku.
Spojiti kiselu i slatku pavlaku i izmešati lopaticom ili varjačom.
Dodati plazma keks pa sve opet izmešati.
Naneti ceo fil na koru.
Koru izvadite iz pleha na tacnu kada je upila mleko pa nafilujete.
Umutiti šlag krem sa mlekom ili vodom pa obložiti celu tortu tanjim slojem.
Ostaviti za dekoraciju ostatak.
Izlomiti čokoladu, a 100 ml slatke pavlake zagrejati da bude vrela.
Preliti čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.
Ostaviti nekoliko minuta da se ohladi pa preliti preko šlag krema.
Poravnati i ostaviti da se stegne.
Završiti dekoraciju ostatkom šlag krema od čokolade.
Deo sa šlag kremom i čokoladom sam sama dodadala da bi torta bila bogatija, a vi kako želite, može i ne mora. Može samo da se stavi šlag.
Dobro ohladiti.
Prijatno.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)