KAPRI TORTA BEZ PEČENJA Gotova za 15 minuta, a nešto tako sočno i ukusno skoro niste probali

Jelena Vukelić

18:43

Slatki kutak 0

Svi će tražiti parče više, toliko je ukusna

kapri torta
Shutterstock

Potrebno je: 

četiri puta 16 komada keksa
300 gr čokolade za kuvanje
6 kašika ulja

Prvi deo fila:

jedan litar soka od narandže
tri pudinga sa ukusom vanile
tri kašike šećera
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu

Fil drugi deo:

jedan litar bistrog soka od narandže il manga
četiri pudinga ukusa vanile
osam kašika šećera u prahu
250 g margarina

Priprema:

Puding i šećer razmutiti sa 200 ml soka a ostatak ostaviti da provri.Zakuvajte puding i mešajte sve dok se ne zgusnem, a zatim skloniti sa vatre i prekriti folijom i ostaviti da se hladi. Malinama dodati pet kašika šećera i 200 ml vode. Kada provri, ispasirati pasirkom za krompir i ostavite da vri još nekoliko minuta na jakoj vatri uz mešanje.  Razmutite puding sa ostatkom šećera i 200 ml vode i zakuvajte u kašu od jagode ili maline.
 
Kada se smesa zgusne dodajte jos 50 gr margarina i mešajte dok se ne otopi. Dok čekamo da se filovi ohlade, otopite čokoladu sa uljem i podelite keks i izmešajte da je ređi fil jer treba da se ređa na keks i da ima za sva četiri reda. Poslagati prvi red od 16 komada keksa u oblik koji vama odgovara pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.
 
Ulupati 200 gr margarina sa šećerom u prahu i dodati ohlađen puding pa opet sve umutiti. 
Žele posto se stegao umutiti mikserom i otpustiće.
Fil od vanile naneti na kek i poslagati preko keksa pa premazati čokoladom. 
 
Ponavljati postupak dok ne potrošite sve a poslednji red keksa takođe premažite čokoladom. 
 
 

Komentari (0)

Loading