UKUS O KOME SE PRIČA Čokoladna torta, kraljica slasti
Kolač sa mascarpone sirom i čokoladom
Sastojci
- 3 jaja (veličine M)
- 125 g mekog maslaca
- 300 ml slatke pavlake
- 280 g šećera
- 1 kesica vanila aromatizovani šećer
Biskvit:
- 3 jaja (veličine M)
- 125 g mekog maslaca
- 300 ml slatke pavlake
- 280 g šećera
- 1 kesica vanila aromatizovani šećer
- 250 g glatkog brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 200 g crne čokolade
Čokoladni krem:
- 450 g maskarpone (sobne temperature)
- 200 g crne čokolade
- 200 g mlečne čokolade
Priprema
1.Biskvit
Crnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Jaja, maslac, slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer stavite u posudu. Zatim, pomešajte brašno s praškom za pecivo, prosejte i kratko sve izmešajte ručnim mikserom (metlicama). Crnu čokoladu umešajte u smesu.
Kalup stavite na kuhinjsku rešetku u sredinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: oko 180°C. Vreme pečenja: oko 28 min. Smesu podelite u tri kalupa za torte. Dno obložite papirom za pečenje, a ivice kalupa namastite maslacem (Ø 20 cm). Postupak pečenja ponovite s ostalim kalupima.
Napomena: Smesu možete ispeći kao jedan biskvit za tortu na istom nivou rerne, oko 35 min. Pečeni biskvit prerežite 2 puta kako biste dobili 3 kore.
2.Čokoladni krem
Crnu čokoladu i mlečnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Zatim, umešajte otopljenu čokoladu s mascarpone sirom. Ohlađene podloge spojite s 2/3 krema. Špatulom dekorativno premažite preostalu kremu po površini torte.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA TORTA ZBOG KOJE I KOMŠIJE DOLAZE NEPOZVANE Neprevaziđeni klasik
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ČOKOLADNA TORTA PO RECEPTU IZ 1860 GODINE Savršen spoj sa džemom i orasima koji pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i jednostavna, a savršenog ukusa.
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
KENEDI TORTA Hit poslastica svih rođendana 90 ih, a čokoladna i izdašna
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)