UKUS O KOME SE PRIČA Čokoladna torta, kraljica slasti

sLOBODANKA ćORIĆ

11:32

Slatki kutak 0

Kolač sa mascarpone sirom i čokoladom

torta
Printscreen/Youtube

Sastojci

  • 3 jaja (veličine M)
  • 125 g mekog maslaca
  • 300 ml slatke pavlake
  • 280 g šećera
  • 1 kesica vanila aromatizovani šećer

Biskvit:

  • 3 jaja (veličine M)
  • 125 g mekog maslaca
  • 300 ml slatke pavlake
  • 280 g šećera
  • 1 kesica vanila aromatizovani šećer
  • 250 g glatkog brašna
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 200 g crne čokolade

Čokoladni krem:

  • 450 g maskarpone (sobne temperature)
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g mlečne čokolade

Priprema

1.Biskvit

Crnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Jaja, maslac, slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer stavite u posudu. Zatim, pomešajte brašno s praškom za pecivo, prosejte i kratko sve izmešajte ručnim mikserom (metlicama). Crnu čokoladu umešajte u smesu.

Kalup stavite na kuhinjsku rešetku u sredinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: oko 180°C. Vreme pečenja: oko 28 min. Smesu podelite u tri kalupa za torte. Dno obložite papirom za pečenje, a ivice kalupa namastite maslacem (Ø 20 cm). Postupak pečenja ponovite s ostalim kalupima.

Napomena: Smesu možete ispeći kao jedan biskvit za tortu na istom nivou rerne, oko 35 min. Pečeni biskvit prerežite 2 puta kako biste dobili 3 kore.

2.Čokoladni krem

Crnu čokoladu i mlečnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Zatim, umešajte otopljenu čokoladu s mascarpone sirom. Ohlađene podloge spojite s 2/3 krema. Špatulom dekorativno premažite preostalu kremu po površini torte.

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading