UKUS O KOME SE PRIČA Čokoladna torta, kraljica slasti
Kolač sa mascarpone sirom i čokoladom
Sastojci
- 3 jaja (veličine M)
- 125 g mekog maslaca
- 300 ml slatke pavlake
- 280 g šećera
- 1 kesica vanila aromatizovani šećer
Biskvit:
- 3 jaja (veličine M)
- 125 g mekog maslaca
- 300 ml slatke pavlake
- 280 g šećera
- 1 kesica vanila aromatizovani šećer
- 250 g glatkog brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 200 g crne čokolade
Čokoladni krem:
- 450 g maskarpone (sobne temperature)
- 200 g crne čokolade
- 200 g mlečne čokolade
Priprema
1.Biskvit
Crnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Jaja, maslac, slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer stavite u posudu. Zatim, pomešajte brašno s praškom za pecivo, prosejte i kratko sve izmešajte ručnim mikserom (metlicama). Crnu čokoladu umešajte u smesu.
Kalup stavite na kuhinjsku rešetku u sredinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: oko 180°C. Vreme pečenja: oko 28 min. Smesu podelite u tri kalupa za torte. Dno obložite papirom za pečenje, a ivice kalupa namastite maslacem (Ø 20 cm). Postupak pečenja ponovite s ostalim kalupima.
Napomena: Smesu možete ispeći kao jedan biskvit za tortu na istom nivou rerne, oko 35 min. Pečeni biskvit prerežite 2 puta kako biste dobili 3 kore.
2.Čokoladni krem
Crnu čokoladu i mlečnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Zatim, umešajte otopljenu čokoladu s mascarpone sirom. Ohlađene podloge spojite s 2/3 krema. Špatulom dekorativno premažite preostalu kremu po površini torte.
Možda vas zanima:
STARINSKA POSLASTICA IZ NANINOG KUVARA Veličanstvena torta sa orahom, fantazija dobrog ukusa
Donosimo recept za najukusniju tortu od oraha koji ćete prenositi s kolena na koleno! Već nakon prvog zalogaja ostaviti će vas bez daha
BRZO I BEZ PEČENJA Plazma kocke, senzacija ukusa
Plazma u kombinaciji sa čokoladnim bananicama i neodoljivom kremom
MILKA TORTA Raskošna poslastica sa dve vrste mlečne čokolade, po receptu Mirjane Lazarević
Ukoliko ste ljubitelj čokolade, bićete oduševljeni ovom tortom.
ORGINAL RECEPT ZA HIT POSLASTICU Domaći Vieneta sladoled, rashladite se sa stilom
I kolač i sladoled, po želji. Ako ga hladite kolač, ako zamrzavate sladoled. Odličan za razne kombinacije, čokoladu, keks i lešnik
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
Komentari (0)