BAKLAVA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Savršen spoj voća, keksa i slatkog sirupa koji će vas ostaviti bez daha!
Ovu verziju baklave svi obožavaju!

Sastojci:
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Savršen spoj kiselog voća i slatkog sirupa je prosto neodoljiv!
Probajte baklavu na malo drugačiji način, nećete se pokajati.

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.

BAKLAVA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Poslastica koju svi obožavaju, uvek se traži parče više!
Ovu verziju baklave svi obožavaju!

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
500 g kora za pitu
500 g očišćenih odleđenih višanja
150 g mlevene plazme
3 jajeta
200 g šećera
200 g kisele pavlake
250 ml ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Za sirup:
400 g šećera
500 ml vode
1 limun
Priprema:
Ručno umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati kiselu pavlaku, ulje i prašak za pecivo i izmešati ručnom mutilicom. Pleh premazati uljem, staviti koru, premazati umućenom smesom. Zatim staviti drugu koru i nju premazati smesom. Staviti treću koru, premazati smesom i rasporediti polovinu mlevene plazme. Staviti koru, premazati smesom, staviti drugu koru i nju premazati smesom i treću koru premazati smesom, pa svuda rasporediti višnje. Opet staviti koru, premazati smesom, preko staviti drugu koru i nju premazati smesom. Zatim staviti treću koru, premazati je smesom i rasporediti drugu polovinu mlevene plazme. Preko plazme staviti koru, premazati je smesom, staviti drugu koru i nju premazati smesom. Završiti trećom korom te i nju premazati smesom. Iseći na kocke željene veličine i ostaviti da odstoji 30 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Sirup: U šerpu staviti šećer, vodu i 3 kolutova limuna. Kuvati 25 minuta, a limun izvaditi nakon deset minuta. Ohlađenu baklavu preliti vrelim sirupom.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)