BAKLAVA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Savršen spoj voća, keksa i slatkog sirupa koji će vas ostaviti bez daha!
Ovu verziju baklave svi obožavaju!
Sastojci:
500 g kora za pitu
500 g očišćenih odleđenih višanja
150 g mlevene plazme
3 jajeta
200 g šećera
200 g kisele pavlake
250 ml ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Za sirup:
400 g šećera
500 ml vode
1 limun
Priprema:
Ručno umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati kiselu pavlaku, ulje i prašak za pecivo i izmešati ručnom mutilicom. Pleh premazati uljem, staviti koru, premazati umućenom smesom. Zatim staviti drugu koru i nju premazati smesom. Staviti treću koru, premazati smesom i rasporediti polovinu mlevene plazme. Staviti koru, premazati smesom, staviti drugu koru i nju premazati smesom i treću koru premazati smesom, pa svuda rasporediti višnje. Opet staviti koru, premazati smesom, preko staviti drugu koru i nju premazati smesom. Zatim staviti treću koru, premazati je smesom i rasporediti drugu polovinu mlevene plazme. Preko plazme staviti koru, premazati je smesom, staviti drugu koru i nju premazati smesom. Završiti trećom korom te i nju premazati smesom. Iseći na kocke željene veličine i ostaviti da odstoji 30 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Sirup: U šerpu staviti šećer, vodu i 3 kolutova limuna. Kuvati 25 minuta, a limun izvaditi nakon deset minuta. Ohlađenu baklavu preliti vrelim sirupom.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Savršen spoj kiselog voća i slatkog sirupa je prosto neodoljiv!
Probajte baklavu na malo drugačiji način, nećete se pokajati.
U NAJBOGATIJU BAKLAVU OBAVEZNO IDE OVAJ SASTOJAK Dovoljna je samo 1 kašika, evo o čemu je reč
Ova plemenita tečnost koja se pravi od "damask" ruža daje onu fantastičnu aromu koja ispunjava čitav dom kad se priprema ovaj omiljeni slatkiš
REĐA SE KAO PITA Baklava sa makom od gotovih kora, brzi slatkiš koji svi obožavaju
Kad se uželimo nečeg slatkog, izbor najčešće pada na baklavu.
OVAKVU NISTE JELI! Originalni turski recept za baklavu s bademom prelivenu mlekom
Postoji mnogo recepata za turske baklave. Jedan od njih je i ova sa bademom i mlekom.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVE KARAMEL ŠTANGLICE Gotove začas, a nestanu sa stola čim se postave
Slatki zalogajčići raspametiće i one koji ne vole slatko.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)