OVAKVU SIGURNO NISTE JELI! Baklava sa višnjama i plazmom, spoj voća, keksa i slatkog sirupa čini je neodoljivom!
Probajte baklavu na malo drugačiji način, nećete se pokajati.
Sastojci:
500 g kora za pitu
500 g očišćenih odleđenih višanja
150 g mlevene plazme
3 jajeta
200 g šećera
200 g kisele pavlake
250 ml ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Za sirup:
400 g šećera
500 ml vode
1 limun
Priprema:
Ručno umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati kiselu pavlaku, ulje i prašak za pecivo i izmešati ručnom mutilicom. Pleh premazati uljem, staviti koru, premazati umućenom smesom. Zatim staviti drugu koru i nju premazati smesom. Staviti treću koru, premazati smesom i rasporediti polovinu mlevene plazme. Staviti koru, premazati smesom, staviti drugu koru i nju premazati smesom i treću koru premazati smesom, pa svuda rasporediti višnje. Opet staviti koru, premazati smesom, preko staviti drugu koru i nju premazati smesom. Zatim staviti treću koru, premazati je smesom i rasporediti drugu polovinu mlevene plazme. Preko plazme staviti koru, premazati je smesom, staviti drugu koru i nju premazati smesom. Završiti trećom korom te i nju premazati smesom. Iseći na kocke željene veličine i ostaviti da odstoji 30 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Sirup: U šerpu staviti šećer, vodu i 3 kolutova limuna. Kuvati 25 minuta, a limun izvaditi nakon deset minuta. Ohlađenu baklavu preliti vrelim sirupom.
Možda vas zanima:
MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto
Sočna i mirisna, za prave sladokusce.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Očaravajuća poslastica koja miriše na ljubav, u savršenom voćnom spoju
Fenomenalna i sočna, osvojiće vas od prvog zalogaja.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)