Najslađe pečene kruške: Gotove za samo 30 minuta, ujedno i desert i doručak
Zdrava i ukusna poslastica...
Pored izuzetnog ukusa, pečene kruške su pogodan desert za vegane i one koji se drže bezglutenske dijete, u zavisnosti od toga sa čime se odlučite da ih poslužite. Veganski kokosov jogurt je odličan izbor, ali će poslužiti i grčki jogurt, sladoled ili klasični šlag. Služe se i kao dodatak jutarnjoj ovsenoj kaši ili pirinču sa (biljnim) mlekom.
Kruške možete čuvati u frižideru u zatvorenoj posudi do tri dana i po potrebi ih zagrejati u rerni. Uživati!
Pečene kruške
Sastojci: 4 srednje kruške
2 kašike kokosovog ulja
2 kašike šećera
2 kašike javorovog sirupa
1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice đumbira u prahu prstohvat muskatnog oraščića
1 kašika jabukovog sirćeta 2 kašike limunovog soka
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kruške prepolovite i pažljivo ih izdubite kašikom, pa ih raširite u dublji keramički kalup. Kruške prelijte sirćetom, javorovim sirupom i limunovim sokom i pospite ih svim pomenutim začinima i šećerom. Dobro promešajte rukama! Okrenite kruške tako da isečena strana bude okrenuta prema dnu kalupa. Pecite 20 minuta, dok ne omekšaju, pa ih okrenite i pecite još 5 minuta. Poslužite odmah!
Možda vas zanima:
NEĆETE PRESTATI DA GA PIJETE Napravite neodoljivo slatki sirup od KRUŠAKA
Ubacite led u čašu i uživajte.
FRANCUSKI PREPOZNATLJIV DESERT Neobični klafuti sa kruškama napuniće vam stomake
Ako niste probali ovu poslasticu, sad je vreme.
IDEALNA POSLASTICA ZA KRAJ NEDELJE Čarolija od krušaka u vašoj kuhinji
Neće vam oduzeti mnogo vremena.
DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)