Najslađe pečene kruške: Gotove za samo 30 minuta, ujedno i desert i doručak
Zdrava i ukusna poslastica...

Pored izuzetnog ukusa, pečene kruške su pogodan desert za vegane i one koji se drže bezglutenske dijete, u zavisnosti od toga sa čime se odlučite da ih poslužite. Veganski kokosov jogurt je odličan izbor, ali će poslužiti i grčki jogurt, sladoled ili klasični šlag. Služe se i kao dodatak jutarnjoj ovsenoj kaši ili pirinču sa (biljnim) mlekom.
Možda vas zanima:
NEĆETE PRESTATI DA GA PIJETE Napravite neodoljivo slatki sirup od KRUŠAKA
Ubacite led u čašu i uživajte.

FRANCUSKI PREPOZNATLJIV DESERT Neobični klafuti sa kruškama napuniće vam stomake
Ako niste probali ovu poslasticu, sad je vreme.

IDEALNA POSLASTICA ZA KRAJ NEDELJE Čarolija od krušaka u vašoj kuhinji
Neće vam oduzeti mnogo vremena.

DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
Kruške možete čuvati u frižideru u zatvorenoj posudi do tri dana i po potrebi ih zagrejati u rerni. Uživati!
Pečene kruške
Sastojci: 4 srednje kruške
2 kašike kokosovog ulja
2 kašike šećera
2 kašike javorovog sirupa
1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice đumbira u prahu prstohvat muskatnog oraščića
1 kašika jabukovog sirćeta 2 kašike limunovog soka
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kruške prepolovite i pažljivo ih izdubite kašikom, pa ih raširite u dublji keramički kalup. Kruške prelijte sirćetom, javorovim sirupom i limunovim sokom i pospite ih svim pomenutim začinima i šećerom. Dobro promešajte rukama! Okrenite kruške tako da isečena strana bude okrenuta prema dnu kalupa. Pecite 20 minuta, dok ne omekšaju, pa ih okrenite i pecite još 5 minuta. Poslužite odmah!

POSNE KEKS KUGLICE Prave se lako, a smažu brzo, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

FENOMENALNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica skupog ukusa
Kremasta poslastica oduševiće vas od prvog zalogaja.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)