Najslađe pečene kruške: Gotove za samo 30 minuta, ujedno i desert i doručak

Izvor: Ana Klikovac

15:22

Slatki kutak 0

Zdrava i ukusna poslastica...

Kruške
Shutterstock

Pored izuzetnog ukusa, pečene kruške su pogodan desert za vegane i one koji se drže bezglutenske dijete, u zavisnosti od toga sa čime se odlučite da ih poslužite. Veganski kokosov jogurt je odličan izbor, ali će poslužiti i grčki jogurt, sladoled ili klasični šlag. Služe se i kao dodatak jutarnjoj ovsenoj kaši ili pirinču sa (biljnim) mlekom.

Možda vas zanima:

Kruške možete čuvati u frižideru u zatvorenoj posudi do tri dana i po potrebi ih zagrejati u rerni. Uživati!

Pečene kruške
Sastojci: 4 srednje kruške
2 kašike kokosovog ulja
2 kašike šećera
2 kašike javorovog sirupa
1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice đumbira u prahu prstohvat muskatnog oraščića
1 kašika jabukovog sirćeta 2 kašike limunovog soka

Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kruške prepolovite i pažljivo ih izdubite kašikom, pa ih raširite u dublji keramički kalup. Kruške prelijte sirćetom, javorovim sirupom i limunovim sokom i pospite ih svim pomenutim začinima i šećerom. Dobro promešajte rukama! Okrenite kruške tako da isečena strana bude okrenuta prema dnu kalupa. Pecite 20 minuta, dok ne omekšaju, pa ih okrenite i pecite još 5 minuta. Poslužite odmah!

 

 

 

Komentari (0)