Jednostavna palačinka iz rerne: Omiljena poslastica sa novim načinom pripreme, ovo morate probati!
Idealna za doručak i kao popodnevna poslastica...
Za pripremu savršene palačinke biće vam potrebno nekoliko pristupačnih sastojaka, mikser ili blender, tepsija koju možete da stavite u rernu na visokoj temperaturi i 25 minuta vremena. Ne brinite, pećnica će obaviti većinu posla umesto vas.
Navedeni sastojci su dovoljni za pripremu jedne palačinke, odnosno za četiri porcije. Možete ga napuniti bobicama i šlagom, preliti medom ili sirupom, dodati kašiku omiljenog džema ili sosa od jabuka. Uživajte
Jednostavna palačinka iz rerne
Sastojci: 3 jaja (L)
60 g običnog brašna
120 ml mleka
1 kašika šećera
1/4 kašičice muškatnog oraščića
4 kašike putera
Postupak: Zagrejati rernu na 220 stepeni. Pomešajte ili izmiksajte jaja, mleko, šećer, brašno i muškatni oraščić u glatku smesu. Pripremite tepsiju prečnika 25 cm, koja je pogodna i za pečenje u rerni. Na tepsiju stavite puter sobne temperature, stavite u rernu i sačekajte da se puter otopi. Izvadite pleh, sipajte testo i pecite 20 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još 5 minuta. Prelijte palačinku i poslužite je odmah!
Možda vas zanima:
PRAVI PROLEĆNI OBROK Lazanje od palačinki nadevene piletinom
Mekane palačinke, slojevi spanaća, rikote, sosa od paradajza i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom
ZA LJUBITELJE UKUSNIH, A BRZIH POSLASTICA Kolač sa kremom i mlevenim keksom, podseća na palačinke
Ukoliko vas mrzi da satima stojite pored šporeta i pečete ih, našli smo rešenje. Napravite kolač čiji ukus podseća na popularni desera
KUVARI SE KUNU U OVAJ RECEPT Dodajte 1 sastojak u smesu za palačinke, biće lepše i mekše nego ikad
Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone
NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)