Jednostavna palačinka iz rerne: Omiljena poslastica sa novim načinom pripreme, ovo morate probati!
Idealna za doručak i kao popodnevna poslastica...

Za pripremu savršene palačinke biće vam potrebno nekoliko pristupačnih sastojaka, mikser ili blender, tepsija koju možete da stavite u rernu na visokoj temperaturi i 25 minuta vremena. Ne brinite, pećnica će obaviti većinu posla umesto vas.
Možda vas zanima:

PRAVI PROLEĆNI OBROK Lazanje od palačinki nadevene piletinom
Mekane palačinke, slojevi spanaća, rikote, sosa od paradajza i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom

ZA LJUBITELJE UKUSNIH, A BRZIH POSLASTICA Kolač sa kremom i mlevenim keksom, podseća na palačinke
Ukoliko vas mrzi da satima stojite pored šporeta i pečete ih, našli smo rešenje. Napravite kolač čiji ukus podseća na popularni desera

KUVARI SE KUNU U OVAJ RECEPT Dodajte 1 sastojak u smesu za palačinke, biće lepše i mekše nego ikad
Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone

NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
Navedeni sastojci su dovoljni za pripremu jedne palačinke, odnosno za četiri porcije. Možete ga napuniti bobicama i šlagom, preliti medom ili sirupom, dodati kašiku omiljenog džema ili sosa od jabuka. Uživajte
Jednostavna palačinka iz rerne
Sastojci: 3 jaja (L)
60 g običnog brašna
120 ml mleka
1 kašika šećera
1/4 kašičice muškatnog oraščića
4 kašike putera
Postupak: Zagrejati rernu na 220 stepeni. Pomešajte ili izmiksajte jaja, mleko, šećer, brašno i muškatni oraščić u glatku smesu. Pripremite tepsiju prečnika 25 cm, koja je pogodna i za pečenje u rerni. Na tepsiju stavite puter sobne temperature, stavite u rernu i sačekajte da se puter otopi. Izvadite pleh, sipajte testo i pecite 20 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još 5 minuta. Prelijte palačinku i poslužite je odmah!

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)