JESENJA TORTA SA KRUŠKAMA Poslastica koja ima ukus i miriše na jesen
Za ovu toru nije potrebno da se kruške posebno pripremaju, čak ćete i ako ostavite peteljke postići odličan efekat i dekoraciju.
Sastojci:
4 – 5 malih zrelih krušaka
ZA KOLAČ:
- 160 g maslaca
- 100 g šećera
- 50 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 180 g glatkog brašna
- 20 g gustina
- 10 g kakaa u prahu
- 1 kašičica đumbira u prahu
- prstohvat soli
- 120 ml tečnog blagog jogurta
ZA GLAZURU:
- 120 g šećera u prahu
- ¼ kašičice đimbira u prahu
- 2 kašike mleka
Priprema
Prvo pripremite kruške tako da ih ogulite i s donje strane pažljivo izdubite. Najbolje je to učiniti malim oštrim nožem ili alatkom za dubljenje voća, ako je imate. Kruškama ostavite peteljke za lepši izgled..
Za kolač. maslac mešajte mikserom dok ne postane mekan i penast.
Dodajte mu obe vrste šećera i vanilin šećer pa nastavite miksati dok se sve ne poveže u glatku smesu.
Zatim dodajte jedno po jedno jaje i svako dobro umešajte.
U drugoj posudi pomešajte brašno, gustin, kakao, đumbir i sol.
Ovu mešavinu brašna i jogurta naizmenično dodajte u smesu od maslaca i jaja, neprestano mešajući dok ne dobijete homogenu smesu.
Smesu prebacite u kalup prečnika oko 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje pa u smesu ubacite pripremljene kruške.
Pecite u rerni zagrejanoj na 170°C oko 60 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
Za glazuru, u činijii pomešajte šećer u prahu i đumbir.
Dodajte po malo mleka i neprestano mešajte dok ne dobijete glatku, gustu i teksturu za mazanje.
Posluživanje
Pečeni kolač izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ga premažite glazurom i poslužite.
Savet
Nakon 20 minuta pečenja proverite stanje u rerni i ako su se kruške iskrivile, lagano ih povucite za peteljke kako biste ih ispravili.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)