SOČNA TORTA SA AROMAMA JESENI Jabuke sa cimetom i čokoladom nikada ne mogu da budu promašaj
Probajte sočnu tortu sa jabukama i cimetom.
Sastojci
BISKVIT
- 2 žumanceta
- 150 g šećera
- 200 ml ulja
- 300 ml mleka
- 200 g glatkog brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 Dolcela Prašak za pecivoprstohvat soli
KREM
- 3 veće jabuke
- 2 belanca
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- limunov sok
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
ČOKOLADNA GLAZURA
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike suncokretovog ulja
Priprema
Pomešajte žumanjke i šećer, pa dodajte ulje, mleko i suve sastojke. Kalup za tortu Ø 26 cm premažite maslacem i izlijte biskvit. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu od jabuka. Od belanaca i šećera napravite čvrsti sneg. U sneg dodajte narendane jabuke, cimet, limunov sok i vanilin šećer.
Promešajte kašikom i izlijte na biskvit, zatim vratite kolač u rernu peći još 20 minuta na 190°C.
Čokoladu zajedno s uljem rastopite na pari i prelijete preko kolača. Poslužite dobro ohlađeno.
Savet
Pre serviranja, kolač na par sati ohladite, najbolje preko noći.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)