SOČNA TORTA SA AROMAMA JESENI Jabuke sa cimetom i čokoladom nikada ne mogu da budu promašaj

Anđela Jovanović

09:02

Slatki kutak 0

Probajte sočnu tortu sa jabukama i cimetom.

torta
Shutterstock

Sastojci

BISKVIT

  • 2 žumanceta
  • 150 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 300 ml mleka
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 Dolcela Prašak za pecivoprstohvat soli

KREM

  • 3 veće jabuke
  • 2 belanca
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • limunov sok
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer

ČOKOLADNA GLAZURA

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike suncokretovog ulja

Priprema

Pomešajte žumanjke i šećer, pa dodajte ulje, mleko i suve sastojke. Kalup za tortu Ø 26 cm premažite maslacem i izlijte biskvit. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.

Dok se biskvit peče, pripremite kremu od jabuka. Od belanaca i šećera napravite čvrsti sneg. U sneg dodajte narendane jabuke, cimet, limunov sok i vanilin šećer.

Promešajte kašikom i izlijte na biskvit, zatim vratite kolač u rernu peći još 20 minuta na 190°C.

Čokoladu zajedno s uljem rastopite na pari i prelijete preko kolača. Poslužite dobro ohlađeno.

Savet

Pre serviranja, kolač na par sati ohladite, najbolje preko noći.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading