SOČNA TORTA SA AROMAMA JESENI Jabuke sa cimetom i čokoladom nikada ne mogu da budu promašaj
Probajte sočnu tortu sa jabukama i cimetom.

Sastojci
BISKVIT
- 2 žumanceta
- 150 g šećera
- 200 ml ulja
- 300 ml mleka
- 200 g glatkog brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 Dolcela Prašak za pecivoprstohvat soli
KREM
- 3 veće jabuke
- 2 belanca
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- limunov sok
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
ČOKOLADNA GLAZURA
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike suncokretovog ulja
Priprema
Pomešajte žumanjke i šećer, pa dodajte ulje, mleko i suve sastojke. Kalup za tortu Ø 26 cm premažite maslacem i izlijte biskvit. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu od jabuka. Od belanaca i šećera napravite čvrsti sneg. U sneg dodajte narendane jabuke, cimet, limunov sok i vanilin šećer.
Promešajte kašikom i izlijte na biskvit, zatim vratite kolač u rernu peći još 20 minuta na 190°C.
Čokoladu zajedno s uljem rastopite na pari i prelijete preko kolača. Poslužite dobro ohlađeno.
Savet
Pre serviranja, kolač na par sati ohladite, najbolje preko noći.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)