SOČNA TORTA SA AROMAMA JESENI Jabuke sa cimetom i čokoladom nikada ne mogu da budu promašaj
Probajte sočnu tortu sa jabukama i cimetom.
Sastojci
BISKVIT
- 2 žumanceta
- 150 g šećera
- 200 ml ulja
- 300 ml mleka
- 200 g glatkog brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 Dolcela Prašak za pecivoprstohvat soli
KREM
- 3 veće jabuke
- 2 belanca
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- limunov sok
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
ČOKOLADNA GLAZURA
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike suncokretovog ulja
Priprema
Pomešajte žumanjke i šećer, pa dodajte ulje, mleko i suve sastojke. Kalup za tortu Ø 26 cm premažite maslacem i izlijte biskvit. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu od jabuka. Od belanaca i šećera napravite čvrsti sneg. U sneg dodajte narendane jabuke, cimet, limunov sok i vanilin šećer.
Promešajte kašikom i izlijte na biskvit, zatim vratite kolač u rernu peći još 20 minuta na 190°C.
Čokoladu zajedno s uljem rastopite na pari i prelijete preko kolača. Poslužite dobro ohlađeno.
Savet
Pre serviranja, kolač na par sati ohladite, najbolje preko noći.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)