SAHER TORTA Osmišljena je za kneza, a nosi ime po ovom čoveku, imamo originalni recept
Ova planetarno popularna austrijska torta nastala je 1832 godine. Osmislio jju e Franc Zaher, za kneza Meterniha u Beču. Dan saher torte obeležava se 5 decembra.
Kora:
- 6 jaja
- 150g putera
- 130g čokolade sa 55% kakao delova
- 100g šećera
- 100g prah šećera
- 140g brašna
- 1 vanila štapić (po želji)
Nadev:
- 200g džema od kajsija
Preliv
- 200g šećera
- 125ml vode
- 150g čokolade sa 55% kakao delova
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojite žumanca i belanca. Onda umutite belanca i dodajte šećer (oba). Odvojeno, umutite puter sa žumancima (dodajete jedan po jedan), zatim otopljenu čokoladu. Brašno prosejte u smesu i dodajte prethodno umućena belanca. Stavite papir za pečenje i smesu u okrugli pleh. Pecite 10 minuta sa odškrinutim vratima na temperaturi od 170 stepen.Onda pecite još 50 min na istoj temperaturi sa zatvorenim vratima. Ostavite da se prohladi 20 min. Isecite koru na pola. Skuvajte u šerpici čokoladu, šećer i vodu. Prohladite i prelijte tortu. Prijatno !
Možda vas zanima:
JOVANINA SAHER TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i kremasta, uzećete parče više
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Jovane Trenčev
SAHER TORTA Donosimo vam originalni bečki recept star preko 190 godina
Savršena za sve svečane prilike.
SAHER TORTA Raskošna i očaravajuća poslastica za sve važne događaje
Oduševiće sve goste, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)