JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Neodoljiva čokoladno mlečna čarolija
Za ovaj kolač vam nije potrebno puno vremena ni novca. Većinu sastojaka verovatno već imate. Lagan je i totalno kremast.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 1 čaša brašna
- 125 g putera ili margarina
- 1 čaša šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Za čokoladni preliv:
- 2 čaše mleka
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašike skroba
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica putera
- 40 g čokolade
- malo kokosa
Priprema
Istopite puter u šerpi, pa dodajte brašno i pržite dok ne promeni boju, uz neprestano mešanje. Onda sipajte mleko i dobro promešajte tako da ne ostanu grudvice, pa kuvajte dok se mlečni fil ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte vanilin šećer i dobro promešajte. U vatrostalnu posudu sipajte fil za mlečni kolač i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Za to vreme pomešajte kakao, skrob i šećer, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Onda dodajte puter i čokoladu i mešajte dok se ne otope. Skinite sa šporeta pa pospite kolač kokosom i izvadite iz vatrostalne posude. Kolač isecite na kocke. Preko kolača sipajte čokoladni preliv.
MAĐARICA KOLAČ KOJI OBOŽAVAJU SVI U SRBIJI Jedini recept koji vam je potreban
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
POSNE RAFAELO KUGLICE SAVRŠENO PARIRAJU ORIGINALU Prave se maltene same, a svi gosti ih vole
Mekane i slatke, savršene za svetog Nikolu.
ČOKO MOKO TORTA PO RECEPTU SA KOJIM NEMA GREŠKE Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta, jednostavna i izdašna, gosti će biti oduševljeni,
POSNI ČOKOLADNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE A sve se samo pomeša i peče
Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika.
SARAJEVSKA TORTA MILUJE NEPCA Prepuna oraha, jaja i čokolade, i dupla mera je malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)