JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Neodoljiva čokoladno mlečna čarolija
Za ovaj kolač vam nije potrebno puno vremena ni novca. Većinu sastojaka verovatno već imate. Lagan je i totalno kremast.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 1 čaša brašna
- 125 g putera ili margarina
- 1 čaša šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Za čokoladni preliv:
- 2 čaše mleka
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašike skroba
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica putera
- 40 g čokolade
- malo kokosa
Priprema
Istopite puter u šerpi, pa dodajte brašno i pržite dok ne promeni boju, uz neprestano mešanje. Onda sipajte mleko i dobro promešajte tako da ne ostanu grudvice, pa kuvajte dok se mlečni fil ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte vanilin šećer i dobro promešajte. U vatrostalnu posudu sipajte fil za mlečni kolač i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Za to vreme pomešajte kakao, skrob i šećer, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Onda dodajte puter i čokoladu i mešajte dok se ne otope. Skinite sa šporeta pa pospite kolač kokosom i izvadite iz vatrostalne posude. Kolač isecite na kocke. Preko kolača sipajte čokoladni preliv.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)