POSNA MARKIZA TORTA BEZ PEČENJA I KUVANJA Rapsodija ukusa koju ćete obožavati

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Ako volite Markiza tortu, možete da je napravite i kao posnu. Idealna za svečanu i slavsku trpezu, vaši gosti će biti oduševljeni. Nije vam potrebna ni rerna ni šporet.

posna markiza torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 grama posnog keksa
  • 250 grama posnog margarina
  • 250 grama šećera u prahu
  • 200 grama mlevenih lešnika
  • 200 grama posne čokolade

Priprema

Prvo umutite penasto margarin sa šećerom u prahu, pa dodajtenmlevene lešnike i lagano promešajte. Zatim dodajte čokoladu koju ste otopili na pari, pa sve dobro sjedinite. Umačite keks ili u malo vode ili soka, pa ređajte na odgovarajuću tacnu. Mažite fil preko keksa. Onda ređajte red keksa, red fila, u nekom užem kalupu, za što lepši izgled torte. Na kraju, ukrasite čokoladom i lešnicima pa stavite u frižider na nekoliko sati.

 

 

Komentari (0)

Loading