POSNA TORTA SA BUNDEVOM I KEKSOM Bez pečenja i truda, idealna za slavsku trpezu
Ako ne znate šta da napravite od poslastica za slavu, evo rešenja. Ova čarobna torta pravi se brzo i lako. Kombinacija bundeve, keksa i oraha, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 500 g bundeve
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 300 g šećera
- 250 g biljne slatke pavlake
- 150 g krupnije mlevenih oraha
- 1 margarin
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema
Očistite bundevu i prokuvajte da omekša. Umutite margarin, dodajte šećer, mleveni keks i ohlađenu bundevu, mlevebe orahe i vanilin šećer. Sve dobro promešajte, sipajte u kalup za torte. Tortu premažite umućenom biljnom slatkom pavlakom. Ostavite u frižideru preko noći.
Možda vas zanima:
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
POSNA KESTEN TORTA ZA NAJLEPŠU JESEN Pravi se lako, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)