FRANCUSKI KLAFUTI Sa hrskavom korom i kremastom sredinom, najbolje odmah stavite duplu meru
Francuski klafuti je tradicionalni desert poreklom iz francuske regije Limuzena. To je vrsta voćne pite, obično pripremljena sa višnjama, ali može da se pravi i sa drugim vrstama voća poput borovnica, trešanja, šljiva ili krušaka. Klafuti je poznat po svojoj mekanoj, kremastoj sredini i hrskavoj kori, a mnogi ga zovu i palačinka iz rerne
Potrebno je
- 400 g borovnica
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 150 g brašna
- 200 ml slatke pavlake
- 100 ml mleka
- 70 g putera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
Kalup za pečenje namažite puterom i pospite kristal šećerom, dovoljno samo da se pokrije dno i ivice kalupa. Jaja penasto umutite sa šećerom, dodajte pavlaku, mleko, vanilin šećer, prašak za pecivo, otopljen puter, so i na kraju brašno. Sve dobro izmešajte dok smesa ne postane glatka bez grudvica. Borovnice sipajte u kalup i prelijte dobijenom smesom. U prethodno zagrejanoj rerni kolač pecite na 180 stepeni 35 minuta. Pre služenja klafuti pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
KLAFUTI SA BOROVNICAMA Kolač savršen za vrele dane, osvežiće vas u trenu
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KLAFUTI Lagani francuski kolač ukusa koji se pamti, a uspeće i početnicima
Fenomenalan desert sa višnjama, prste da poližete.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)