FRANCUSKI KLAFUTI Sa hrskavom korom i kremastom sredinom, najbolje odmah stavite duplu meru
Francuski klafuti je tradicionalni desert poreklom iz francuske regije Limuzena. To je vrsta voćne pite, obično pripremljena sa višnjama, ali može da se pravi i sa drugim vrstama voća poput borovnica, trešanja, šljiva ili krušaka. Klafuti je poznat po svojoj mekanoj, kremastoj sredini i hrskavoj kori, a mnogi ga zovu i palačinka iz rerne
Potrebno je
- 400 g borovnica
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 150 g brašna
- 200 ml slatke pavlake
- 100 ml mleka
- 70 g putera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
Kalup za pečenje namažite puterom i pospite kristal šećerom, dovoljno samo da se pokrije dno i ivice kalupa. Jaja penasto umutite sa šećerom, dodajte pavlaku, mleko, vanilin šećer, prašak za pecivo, otopljen puter, so i na kraju brašno. Sve dobro izmešajte dok smesa ne postane glatka bez grudvica. Borovnice sipajte u kalup i prelijte dobijenom smesom. U prethodno zagrejanoj rerni kolač pecite na 180 stepeni 35 minuta. Pre služenja klafuti pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
KREMASTI KOLAČ SA ORAHOM Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a topi se u ustima
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)