KLAFUTI Lagani francuski kolač ukusa koji se pamti, a uspeće i početnicima
Fenomenalan desert sa višnjama, prste da poližete.
Potrebno je
- 400 g višanja
- 4 jaja
- 150 g brašna
- 150 g maslaca
- 200 ml mleka
- 120 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Posudu za pečenje obilno namažite maslacem, više nego inače što stavljate, pa višnje rasporedite po dnu. U većoj posudi ovlaš umutite jaja, toliko da se belanca i žumanca sjedine. Potom dodajte brašno i mešajte mutilicom, nikako mikserom. U smesu bez grudvica dodajte maslac i nastavite s mućenjem dok ne dobijete finu glatku smesu. Tada dodajte mleko i na kraju šećer i vanilin šećer. Još malo mutite i polako prelijte preko voća. Pecite 15 minuta na 200 stepeni, a potom smanjite temperaturu na 170 i pecite desert još 15 minuta.
Možda vas zanima:
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)