KLAFUTI Lagani francuski kolač ukusa koji se pamti, a uspeće i početnicima
Fenomenalan desert sa višnjama, prste da poližete.
Potrebno je
- 400 g višanja
- 4 jaja
- 150 g brašna
- 150 g maslaca
- 200 ml mleka
- 120 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Posudu za pečenje obilno namažite maslacem, više nego inače što stavljate, pa višnje rasporedite po dnu. U većoj posudi ovlaš umutite jaja, toliko da se belanca i žumanca sjedine. Potom dodajte brašno i mešajte mutilicom, nikako mikserom. U smesu bez grudvica dodajte maslac i nastavite s mućenjem dok ne dobijete finu glatku smesu. Tada dodajte mleko i na kraju šećer i vanilin šećer. Još malo mutite i polako prelijte preko voća. Pecite 15 minuta na 200 stepeni, a potom smanjite temperaturu na 170 i pecite desert još 15 minuta.
Možda vas zanima:
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)