KLAFUTI Lagani francuski kolač ukusa koji se pamti, a uspeće i početnicima
Fenomenalan desert sa višnjama, prste da poližete.
Potrebno je
- 400 g višanja
- 4 jaja
- 150 g brašna
- 150 g maslaca
- 200 ml mleka
- 120 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Posudu za pečenje obilno namažite maslacem, više nego inače što stavljate, pa višnje rasporedite po dnu. U većoj posudi ovlaš umutite jaja, toliko da se belanca i žumanca sjedine. Potom dodajte brašno i mešajte mutilicom, nikako mikserom. U smesu bez grudvica dodajte maslac i nastavite s mućenjem dok ne dobijete finu glatku smesu. Tada dodajte mleko i na kraju šećer i vanilin šećer. Još malo mutite i polako prelijte preko voća. Pecite 15 minuta na 200 stepeni, a potom smanjite temperaturu na 170 i pecite desert još 15 minuta.
Možda vas zanima:
KLAFUTI SA BOROVNICAMA Kolač savršen za vrele dane, osvežiće vas u trenu
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
FRANCUSKI KLAFUTI Sa hrskavom korom i kremastom sredinom, najbolje odmah stavite duplu meru
Francuski klafuti je tradicionalni desert poreklom iz francuske regije Limuzena. To je vrsta voćne pite, obično pripremljena sa višnjama, ali može da se pravi i sa drugim vrstama voća poput borovnica, trešanja, šljiva ili krušaka. Klafuti je poznat po svojoj mekanoj, kremastoj sredini i hrskavoj kori, a mnogi ga zovu i palačinka iz rerne
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)