BRZE LEŠNIK KUGLICE Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, a mirišu na nedelju
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 200 g mlevenih lešnika
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 150 g maslaca
- 1 pomorandža
- 100 g crne cokolade
Za čokoladnu glazuru
- 200 g crne cokolade
- kašika putera
- kašika mleka
Priprema
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, mlevene lešnike i prah šećer. Maslac otopite pa iscedite pomorandžu i dobro promešajte. Dodajte otopljenu čokoladu, pa sve promešajte. Oblikujte kuglice. Ostavite u frižideru sat vremena. Otopite čokoladu sa puterom i mlekom pa valjajte svaku kuglicu u čokoladnu glazuru. Pospite mlevenim lešnicima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BELI MINJONI Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, prosto se tope u ustima
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
TIRAMISU KUGLICE Super idu uz šoljicu kafe, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Mirišu na more, a naprave se brzinom svetlosti
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
RUSKE KAPE Neodoljivi spoj kokosa i čokolade u kolačima koji se ne odbijaju
Savršeni za svaku svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)