BRZE LEŠNIK KUGLICE Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, a mirišu na nedelju
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 200 g mlevenih lešnika
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 150 g maslaca
- 1 pomorandža
- 100 g crne cokolade
Za čokoladnu glazuru
- 200 g crne cokolade
- kašika putera
- kašika mleka
Priprema
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, mlevene lešnike i prah šećer. Maslac otopite pa iscedite pomorandžu i dobro promešajte. Dodajte otopljenu čokoladu, pa sve promešajte. Oblikujte kuglice. Ostavite u frižideru sat vremena. Otopite čokoladu sa puterom i mlekom pa valjajte svaku kuglicu u čokoladnu glazuru. Pospite mlevenim lešnicima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKO VIŠNJA BOMBICE Neodoljivi zalogajčići koji se tope u ustima, a naprave se začas
Fenomenalne bombice nestaće sa stola odmah.
BOMBICE OD JABUKA Jeftini zalogajčići skupog ukusa čije sastojke već imate u kuhinji
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KUGLICE OD JABUKA Jeftin slatkiš skupog ukusa koji se ne odbija, za prave sladokusce
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM I ORASIMA Mirisni desert gotov začas, a ukusa koji priča priče
Fenomenalan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju.
Komentari (0)