NEODOLJIVI ČOKOLADNI SEMIFREDO Slatkiš idealan za tople dane, po receptu kuvara Džejmija Olivera

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Italijanski desert koji podseća na sladoled, po receptu kuvara Džejmija Olivera.

čokoladni semifredo
Printscreen

Potrebno je

  • 100 g čokolade 
  • 4 jajeta 
  • prstohvat soli
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 200 g sutlijaša sa ukusom vanile 
  • 2 kašike kakaoa

Za grilijaš: 

  • 200 g šećera 
  • 50 ml vode 
  • 100 g šećera

Još:

  • 2 kašičice šećera u prahu
  • 2 kašičice kakaoa
  • 1 kašičice cimeta
  • mlevenog korijandera
  • jagode 

 

Priprema

Čokoladu otopite na pari. Odvojite žumanca od belanaca, pa belacna umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Zasebno, umutite slatku pavlaku sa šećerom. U jednoj posudi pomešajte žumanca, čokoladu, kakao, šne i slatku pavlaku. Sjedinite pa preručite u posudu. Ostavite 4 sata u zamrzivaču. Šećer i vodu kuvajte u šerpi, dok se ne zgusne. Dodajte lešnike pa ostavite smesu da se ohladi u frižideru. Izblendajte. Izvadite semifredo iz kalupa, pa ga prelijte grilijašom. Pomešajte šećer, kakao, cimet i korijander pa pospite semifredo. Naređajte seckane jagode pa služite. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading