NEODOLJIVI ČOKOLADNI SEMIFREDO Slatkiš idealan za tople dane, po receptu kuvara Džejmija Olivera
Italijanski desert koji podseća na sladoled, po receptu kuvara Džejmija Olivera.
![čokoladni semifredo](/data/images/2024-05-30/89238_screenshot-82_f.png?timestamp=1717020000)
Potrebno je
- 100 g čokolade
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g sutlijaša sa ukusom vanile
- 2 kašike kakaoa
Za grilijaš:
- 200 g šećera
- 50 ml vode
- 100 g šećera
Još:
- 2 kašičice šećera u prahu
- 2 kašičice kakaoa
- 1 kašičice cimeta
- mlevenog korijandera
- jagode
Priprema
Čokoladu otopite na pari. Odvojite žumanca od belanaca, pa belacna umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Zasebno, umutite slatku pavlaku sa šećerom. U jednoj posudi pomešajte žumanca, čokoladu, kakao, šne i slatku pavlaku. Sjedinite pa preručite u posudu. Ostavite 4 sata u zamrzivaču. Šećer i vodu kuvajte u šerpi, dok se ne zgusne. Dodajte lešnike pa ostavite smesu da se ohladi u frižideru. Izblendajte. Izvadite semifredo iz kalupa, pa ga prelijte grilijašom. Pomešajte šećer, kakao, cimet i korijander pa pospite semifredo. Naređajte seckane jagode pa služite. Prijatno!
![bostonska krempita](/data/images/2024-07-01/92583_shutterstock-2447560787_f.jpg)
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
![mrvičasti kolač sa smokvama](/data/images/2024-06-28/92365_shutterstock-1965055240_f.jpg)
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
![štrudla sa džemom](/data/images/2024-06-27/92283_shutterstock-2432054585_f.jpg)
ŠTRUDLA SA DŽEMOM Starinska poslastica iz bakine kuhinje koja budi nostalgiju
Klasik bez premca oduševiće i one izbirljive.
![kolač sa kajsijama](/data/images/2024-06-28/92327_kolac-sa-kajsijama_f.jpg)
KOLAČ SA KAJSIJAMA Osvežavajući desert mekan kao duša, za vrele letnje dane
Sočan i lagan, za pravo zadovoljstvo.
![slatko od višanja](/data/images/2024-06-28/92360_slatko-od-visanja_f.jpg)
SLATKO OD VIŠANJA Po starom bakinom receptu, prste da poližete
Pravi se lako i uspeva svima, bilo da ga mažete samostalno na hleb ili dodate nekom desertu, nećete da pogrešiite.
Komentari (0)