KUGLOF SA KARAMELOM Desert za pamćenje koji se ne odbija, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

kuglof sa karamelom
Shutterstock

Potrebno je

  • 160 g putera
  • 200 g šecera
  • 4 jajeta
  • 500 g svežeg kravljeg sira
  • prstohvat soli
  • 250 g oštrog brašna
  • kašika praška za pecivo
  • malo putera i oštrog brašna za premazivanje kalupa
  • 20 g kakaa u prahu.

Za preliv: 

  • 125 g šecera
  • 125 ml slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite so, šećer sem odvojene jedne kašike i omekšali puter.  Žumanca dodajte postepeno, pa nastavite da mešate. Dodajte sir. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte u smesu. Zatim ,dodajte šne od belanaca. Kalup obložite pek papirom. Preručite 2/3 smese u kalup. U ostatak smese dodajte kakao i dobro promešajte. Tamnu smesu sipajte preko svetle, pa polako viljuškom izmešajte. Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Pečen kuglof izvadite iz rerne i ostavite neko vreme u kalupu. Onda izvadite iz kalupa i pustite da se prohladi. U šerpici polako zagrejte šećer, sve dok se ne bude otopio i počeo da tamni. Dodajte pavlaku i mešajte, sve dok ne dobijete gladak krem. Pripremljenim prelivom prelijte kuglof.

 

 

Komentari (0)

Loading