KUGLOF SA KARAMELOM Desert za pamćenje koji se ne odbija, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 160 g putera
- 200 g šecera
- 4 jajeta
- 500 g svežeg kravljeg sira
- prstohvat soli
- 250 g oštrog brašna
- kašika praška za pecivo
- malo putera i oštrog brašna za premazivanje kalupa
- 20 g kakaa u prahu.
Za preliv:
- 125 g šecera
- 125 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite so, šećer sem odvojene jedne kašike i omekšali puter. Žumanca dodajte postepeno, pa nastavite da mešate. Dodajte sir. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte u smesu. Zatim ,dodajte šne od belanaca. Kalup obložite pek papirom. Preručite 2/3 smese u kalup. U ostatak smese dodajte kakao i dobro promešajte. Tamnu smesu sipajte preko svetle, pa polako viljuškom izmešajte. Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Pečen kuglof izvadite iz rerne i ostavite neko vreme u kalupu. Onda izvadite iz kalupa i pustite da se prohladi. U šerpici polako zagrejte šećer, sve dok se ne bude otopio i počeo da tamni. Dodajte pavlaku i mešajte, sve dok ne dobijete gladak krem. Pripremljenim prelivom prelijte kuglof.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)