KUGLOF SA KARAMELOM Desert za pamćenje koji se ne odbija, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 160 g putera
- 200 g šecera
- 4 jajeta
- 500 g svežeg kravljeg sira
- prstohvat soli
- 250 g oštrog brašna
- kašika praška za pecivo
- malo putera i oštrog brašna za premazivanje kalupa
- 20 g kakaa u prahu.
Za preliv:
- 125 g šecera
- 125 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite so, šećer sem odvojene jedne kašike i omekšali puter. Žumanca dodajte postepeno, pa nastavite da mešate. Dodajte sir. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte u smesu. Zatim ,dodajte šne od belanaca. Kalup obložite pek papirom. Preručite 2/3 smese u kalup. U ostatak smese dodajte kakao i dobro promešajte. Tamnu smesu sipajte preko svetle, pa polako viljuškom izmešajte. Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Pečen kuglof izvadite iz rerne i ostavite neko vreme u kalupu. Onda izvadite iz kalupa i pustite da se prohladi. U šerpici polako zagrejte šećer, sve dok se ne bude otopio i počeo da tamni. Dodajte pavlaku i mešajte, sve dok ne dobijete gladak krem. Pripremljenim prelivom prelijte kuglof.
SLATKO OD VIŠANJA Po starom bakinom receptu, prste da poližete
Pravi se lako i uspeva svima, bilo da ga mažete samostalno na hleb ili dodate nekom desertu, nećete da pogrešiite.
BRZI KOLAČ SA TREŠNJAMA Sočni desert koji se ne odbija, za pravo zadovoljstvo
Sočan i ukusan, a mekan kao duša.
DAMEN KAPRIC Jeftin kolač skupog ukusa na kome su odrasle generacije, a sada skoro zaboravljen
Starinski kolač koje su sve mame i bake znale da prave, za sve prilike.
KUGLOF SA KARAMELOM Desert za pamćenje koji se ne odbija, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
SLADOLED TORTA Očaravajuća poslastica koja se ne odbija, lagana i kremasta, svaki trud se isplati
Poslastica savršena za vrele letnje dane osvežiće vas u trenu.
Komentari (0)