CAKE ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće slasna i mekana kao duša, a trik je u ovome

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Ako je i vama ovo jedna od omiljenih poslastica, nastavite da čitate.

štrudla sa makom
Shutterstock

Koristite sastojke sobne temperature

Dovešće do toga da se sastojci lepo sjedine, što će da utiče na teksturu i ukus štrudle.

Brašno dodajte postepeno

Da biste kontrolisali konzistenciju testa, brašno dodajte postepeno.

Nemojte da preterujete sa količinom brašna

Ako preterate sa količinom brašna umesto ukusne i sočne poslastice dobićete suvu i tvrdu. 

Ostavite testo da odstoji

Ostavite oblikovano testo da odstoji i naraste, uticaće na fermentaciju i razvoj ukusa.

Nemojte da otvarate rernu tokom pečenja

Ako budete otvarali rernu poremetićete temperaturu i dovešćete do neravnomernog pečenja. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading