ČOKOLADNI MAFINI Neodoljivi zalogajčići koji se tope u ustima, a savršeni su za dolazak iznenadnih gostiju
Još slađi i ukusniji od klasičnih, bolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 150 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaa
- 100 g čokolade
- 3 dl mleka
- 1,5 dl ulja
- 1 jaje
Priprema
U jednoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao i čokoladu. U drugoj posudi umutite mleko, ulje i jaje. Sjedinite mokru i suvu smesu. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Pecite čokoladne mafine oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.
SNIKERS MAFINI Desert za pamćenje koji uspeva i potpunim početnicima, a super za iznenadne goste
Mirisni i sočni, nestaće sa stola odmah.
ČOKOLADNI MAFINI Kolači savršeni kada navrate iznenadni gosti, ukusni, a gotovi začas
Najbolje služite uz šolju crne kafe ili toplog mleka.
NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Uspevaju i potpunim početnicima, a tope se u ustima
Fenomenalan i brz kolač, kao savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)