OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Svi volimo faširane šnicle i pravimo ih na klasičan načim, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni. E Turci to rade malo drugačije, a faširane šnicle su im toliko ukusne i sočne, da ćete ih uvek praviti kada ih jednom probate.
Potrebno je
1 kg mlevenog junećeg mesa
1 kašičica bibera
1 kašičica ljute tucane paprike
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica kumina
1 kašičica korijandera
1 kašika rendanog belog luka
1/2 šolje peršuna
1 crni luk
Priprema:
Isecakajte crni luk i stavite ga u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim ih pecite na zagrejanom ulju.
DANIJELINE NEMASNE PANCEROTE MEKANE KAO DUŠA Prave se brzo i lako, a najbolje idu sa jogurtom
Napravite ovo neodoljivo pecivo po receptu Danijele Petrović iz Beograda
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Svi volimo faširane šnicle i pravimo ih na klasičan načim, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni. E Turci to rade malo drugačije, a faširane šnicle su im toliko ukusne i sočne, da ćete ih uvek praviti kada ih jednom probate.
MARIJINA STARINSKA TORTA SA ORASIMA Poslastica koja budi sva čula, a ovo voće joj daje poseban šmek
Napravite ovu izdašnu poslasticu sa orasima i bananama po receptu Marije Popović iz Leskovca
ALEKSANDRINA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA RAJ ZA ČULA Nestaće sa stola odmah, a sočna i slatka
Napravite ovu mirisnu poslasticu po receptu Aleksandre Simić iz Pećinaca
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
Komentari (0)