DA LI STE PROBALI CIGARA BUREK? Pravi se od tri sastojka, a gotov je bukvalno za pet minuta
Malo je verovatno da u čitavoj Srbiji ne postoji neko ko ne voli burek
Ovog puta mi vam donosimo recept za jednu varijantu bureka koji se priprema daleko brže od klasičnog, a reč je o takozvanom cigara bureku. Ovo je zapravo turski specijalitet Sigara Böreği, a predstavlja više neku vrstu grickalice nego konkretan obrok, ali je vrlo ukusan i "zarazan".
Cigara pitice možete filovati na najrazličitije načine, čak i slatkim nadevima, a mi predložemo onaj najjednostavniji premaz - sa sirom!
Potrebni sastojci:
pakovanje kore za pitu, 600 g sira (najbolje sitnog), 2 jaja + jedno belance, so, ulje
Priprema:
Kore prerezati na dva dela, a potom dobijenu polovinu isecite po dijagonali, kako biste dobili dve kore trouglastog oblika (dakle, ukupno četiri):
Viljuškom umutite jaja i sir, pa dodati so i druge začine po želji. U drugoj posudi umutite jedno belance, koje će vam biti potrebno za premazivanje.
Svaki trouglić kore premazati jednom kašikom testa, pa rolajte od najšireg dela prema najužem, tako da dobijete urolani valjak. Vrh dobijenog valjčića umočite u belance, kako bi ono "zalepilo" koru tokom prženja.
Pržite nekoliko minuta u zagrejanom ulju sve dok ne dobijete zlatnožutu boju. Vadite ih na papirne ubruse kako bi se ocedio višak masnoće.
Možda vas zanima:
OVO MORATE DA PROBATE! Turska pita sa sirom ima krckavu koru, a unutra je lisnata i mekana kao burek!
Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti.
DOMAĆI BUREK OD GOTOVIH KORA Po ovom receptu ga pravim godinama i nema šanse da ga promenim!
Jednostavan za pripremu, a niko neće primetiti razliku u odnosu na onaj iz pekare.
BOLJI NEGO IZ PEKARE! Recept za burek od gotovih kora, najkrckaviji i najukusniji
Nema više razloga da idete u pekaru i da ga kupujete, kad možete sami da ga napravite.
SOČNI MIRISNI BUREK ko iz pekare, ali od gotovih kora, za samo sat vremena na vašem stolu
Ko će da izlazi napolje po ovoj zimi?! Bolje da doručak napravite sami i iznenadite ukućane,
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)